Recension: Ole Henriksen Banana Bright Eye Crème

Ole Henriksen relanserade sitt märke i våras, produkter fick nya förpackningar och jag tror att vissa fått ny formulering. En ny produkt som fått mycket buzz är Banana Bright Eye Crème, en ögonkräm som utlovar mycket.
Ole Henriksen Banana Bright Eye Crème

Ole Henriksen Banana Bright Eye Crème, 455 SEK

Banana Bright Eye Crème ska enligt Ole Henriksen ljusa upp, göra huden fastare, vara bra som bas för concealer samt ögonblickligen reducera synliga fina linjer och rynkor. Krämen är, enligt Ole Henriksen, boostad med kollagen och återfuktar på djupet utan att vara för rik vilket gör Banana Bright Eye Crème till din go-to för c-vitamin ögonkräm som ljusar upp ögonområdet med kontinuerlig användning!

Krämen är inspirerad av banana powder, det gula pudret du kan använda under ögonen för att ljusa upp. Jag har aldrig testat ett banana powder, men kommer att göra det. Ögonkrämen är soligt gul till färgen och innehåller pigment som på en gång ska ljusa upp och color correcta ögonområdet.

Ole Henriksen Banana Bright Eye Crème

Har använt krämen mer eller mindre varje dag sen april när jag köpte den, jag var först inte imponerad men ångrade mig någon gång i augusti när jag började se någon sorts resultat. Resultaten jag pratar om är ett uppljusat ögonområde, mina mörka ringar är inte lika framträdande – men, vill du testa denna ögonkräm och har stora problem med mörka ringar så kanske du inte får samma effekt. Mina mörka ringar är inte alls så farliga och blir bara sämre när jag sovit dåligt.

En annan effekt jag märkte var hur bra ögonkrämen är under concealer, jag har inte sminkat mig så mycket i sommar pga den otroliga värmen men när jag kom hem från min semester har jag fått tillfälle att testa. Concealern jag använt mest är NYX Concealer Wand och den smälter ihop med ögonkrämen och krämen fungerar som en color corrector, upplever inte att concealern rör på sig utan den stannar på plats.

Ole Henriksen Banana Bright Eye Crème

INCI: Water (Aqua), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Isododecane, Coconut Alkanes, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Polyglyceryl-3 Rice Branate, Polyglyceryl-3 Beeswax, Cetearyl Alcohol, 3-0-Ethyl Ascorbic Acid, Glygerin, Dilinoleic Acid/Propanediol Copolymer, Polymethylsilsesquioxane, Cocoyl Proline, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Dimethicone Crosspolymer, HDI/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Polyacrylate-13, Mica, Polysorbate 20, Caprylyl Glycol, Titanium Dioxide (Cl 77891), Polyglyceryl-6 Ricinoleate, Polyglyceryl-6 Caprylate, Polyglyceryl-4 Caprate, Polyglyceryl-3 Cocoate, Pheno-xyethanol, Coco-Caprylate/Caprate, Polyisobutene, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Parfum/Fragrance, Tamarindus Indica Seed Polysaccharide, Tocopheryl Acetate, Rosa Canina Fruit Extract

Banana Bright Eye Crème innehåller ett stabilt c-vitamin komplex, extrakt av apelsin och grönt te, kollagen samt aloe juice. Basen är jojoba olja och sheasmör vilket gör ögonkrämen rikt återfuktande. Krämen känns väldigt krämig, men trots det så sjunker den snabbt och fint in i ögonområdet och funkar bra under concealer som sagt.

Ole Henriksen Banana Bright Eye Crème
Ole Henriksen Banana Bright Eye Crème

Denna bild är tagen innan jag applicerat ögonkräm, lite blått under ögonen – men som du ser inte alls så farligt.

Ole Henriksen Banana Bright Eye Crème

Här har jag applicerat Banana Bright Eye Crème, den har sjunkit in lite och jag tycker att ögonområdet ljusas upp direkt.

Slutsats?

Jag tycker det är en bra ögonkräm, den gör ju det den utlovar förutom att jag inte sett så mycket fasthet men det kan bero på att jag (ännu) inte har så mycket linjer och rynkor i ögonområdet. Vill du köpa Banana Bright Eye Crème så försök fånga den när den är på rea då jag tycker priset är lite saftigt. Å andra sidan är det Ole Henriksen och dom priserna är alltid saftiga tycker jag.

Ole Henriksen är ett cruelty-free märke, men vad jag kan hitta är denna ögonkräm inte vegansk (hittar bivax i INCI).

 • 7.3/10
  Applicering - 7.3/10
 • 5.2/10
  Doft - 5.2/10
 • 6.5/10
  Konsistens - 6.5/10
 • 3.5/10
  Pris - 3.5/10
 • 6.6/10
  Resultat - 6.6/10
5.8/10

Ole Henriksen Banana Bright Eye Crème

Ole Henriksen Banana Bright Eye Crème finns att köpa bl a. hos KICKS och kostar 455 SEK.

3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?