#Söndagsmasken: Pixi Peel & Polish

Peel & Polish är en sån produkt som legat i min låda i väntan på att testas eftersom att jag gått på Isotretinoin-kurer och under den behandlingen ska man inte använda produkter med aktiva ingredienser eller liknande för att huden blir så skör. Men nu har jag äntligen testat Peel & Polish!
Pixi Peel & Polish

Pixi Peel & Polish kommer i en persikofärgad tub på 80 ml och kostar 379 SEK hos KICKS. Det är en multiverkande ansiktspeeling som innehåller fruktenzymer, 6% mjölksyra och små korn (polylactic acid microbeads, nedbrytningsbara) som alla ger en exfoliering av huden.

Lenare och mjukare hud samt glow utlovas, och Peel & Polish är i mitt tycke, så pass mild att den går att använda de rekommenderade 2 – 3 gångerna i veckan. Peel & Polish går att använda på morgonen och på kvällen, jag har testat den på morgonen istället för en exfolierande toner och sen gått in med fukt (hyaluronsyre-serum), jag har också testat den som en mask.

Pixi Peel & Polish

Till färgen påminner masken (eller peelingen?) om sin förpackning, lite persiko-vibbar. Jag hade svårt att få till färgbalansen i fotot ovan, men den är rätt så spot on. Konsistensen är krämig, jag ser ingen ”parfum” i innehållsförteckningen men den doftar… något. Kan tänka mig att det kan vara de olika oljorna och extrakten från frukt och blommor som ger den en lätt doft.

INCI: Water/Aqua/Eau, Lactic Acid, Polylactic Acid, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Propanediol, Ceteareth-20, Beraclay Light Red, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water, Panax Ginseng Root Extract, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract, Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract, Acer Saccharum (Sugar Maple) Extract, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract, Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract, Vaccinium Myrtillus Fruit Extract, Hydroxyethylcellulose, Polyglceryl-3 Cocoate, Butylene Glycol, Maltooligosyl Glucoside, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Dipentaerythrityl Tri-Polyhydroxystearate, Hydrogenated Starch Hydrolysate, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Sodium Hydroxide, Xanthan Gum, Polyglceryl-4 Caprate, Polyglceryl-6 Caprylate, Polyglceryl-6 Ricinoleate, Pentylene Glycol, Sorbic Acid, Hydroxyphenyl Propamidobenzoic Acid, Ascorbyl Palmitate, Benzoic Acid, Tocopherol.

Pixi Peel & Polish

På huden syns den inte, och hade det inte varit för kornen hade den nog inte känts heller. Den är lätt vit när man applicerar den, men det försvinner och sen syns den inte. När jag testat den har jag applicerat, lämnat den att verka i 2 minuter och sen masserat in den och sist sköljt av, här kanske jag gjort fel för enligt Pixis instruktioner på hemsidan ska den sköljas av och sen ska man massera? Vilket inte låter logiskt för mig, för hur ska man få någon verkan av kornen om man masserar efter att man sköljt av den?

Däremot på själva förpackningen står det att man kan massera i 30 sekunder innan man sköljer av peelingen. Peel & Polish är en bra produkt om du vill introducera exfoliering till din hud eller om din hud inte tål så mycket exfoliering och/eller är känslig. Jag har inte upplevt någon negativ reaktion på denna mask/peeling, utan snarare har jag upplevt lenare hud och ett fint glow vilket alltid är kul.

Pixi är ett cruelty-free märke med veganska alternativ, Peel & Polish är vegansk.

 • 7.1/10
  Applicering - 7.1/10
 • 6.7/10
  Innehåll - 6.7/10
 • 5.7/10
  Konsistens - 5.7/10
 • 6.7/10
  Resultat - 6.7/10
6.6/10

Pixi Peel & Polish

Pixi Peel & Polish finns bl a. hos KICKS och kostar 379 SEK.

2

2 Kommentarer

 1. 30 september 2018 / 13:38

  Åh denna vill jag prova! Känner att Pixi verkligen är ett märke jag vill prova mer ifrån.

  • Jenny
   Författare
   30 september 2018 / 14:16

   Pixi har jag verkligen fått upp ögonen för, det finns många bra produkter!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?