Mitt shoppingberoende

Mitt shoppingberoende är nog det största skälet till att jag har den här skönhetsbloggen som du nu läser. Jag har pratat om mitt shoppingberoende tidigare men då kallade jag det ett ”makeup addiction” och jag var faktiskt inte helt ärlig mot dig.

Det är ett ”makeup addiction” också, men ett skäl till att jag kommer antingen skippa att publicera inlägg eller skriva mer livsstils-aktigt är att jag nu måste ta ett stort beslut för att sluta shoppa som jag gjort de senaste åren.

Mitt shoppingberoende

Okej. Så, det var 2010-ish och jag var i ett skitdåligt förhållande. Jag började köpa beauty för att jag upptäckte att min ångest lindrades något när jag stod på morgonen med min hudvårdsrutin, eller när jag sminkade mig. Efter ett tag gick det från mascaror till ögonskuggspaletter och läppstift, och sen upptäckte jag YouTube och ”beauty gurus”.

Det blev plötsligt så att shoppa var något jag gjorde dagligen, och något som kom som ett hemskt brev på Posten – bokstavligen, var skulden jag hade efteråt. För ja, jag hade shoppat på faktura. Det här är något som pågått under flera, flera år. Jag har shoppat > blivit skuldsatt > betalat skulderna… och rinse and repeat.

Mitt shoppingberoende

Jag hade inte startat en skönhetsblogg om intresset för beauty inte väckts från första början. Är glad att jag gjorde det på ett sätt, men skönhetsbloggande gjorde att mitt shoppingberoende blev värre. Och det är det jag ville prata om.

Jag försökte att hänga med de stora bloggarna när det kom nya releaser, jag har köpt på mig hela kollektioner för att ha något nytt att publicera här på bloggen. Jag har köpt saker på eBay till ockerpriser för att försöka vara först med något. Visst, jag har tyckt det varit kul men i takt med att shoppingberoendet blev värre så behövde jag hela tiden köpa mer och mer beauty för att få samma tillfredställelse.

Det vet både du och jag att det inte är hållbart.

Så därför har jag bestämt mig för att sluta köpa saker bara för att ha på bloggen, jag kommer köpa saker jag vill ha (och jag kommer utforska low och no buys) istället och försöka få bloggen att växa på andra sätt. Jag vill också dela med mig av hur det är att vara vegan, om det blir god mat jag ätit eller vad det vet jag inte.

Det här kan betyda att det blir mindre beauty här på bloggen och på Insta som är mitt andra hem. Jag har ett genuint intresse för beauty, det är inte bara shoppingberoendet som talar, så det KOMMER bli beauty i båda kanalerna. Bara lite mindre, för att jag ska kunna ta mig ur det här med sinnet i behåll.

Tack för att du läst, gilla gärna inlägget om du tyckte om det.
6
Dela:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?