#Söndagsmasken: M Picaut Hydra Lagoon Overnight Mask

Hydra Lagoon Overnight Mask har jag tidigare gjort ett Jenny testar inlägg på, då hade jag testat den en kanske två – tre gånger och var imponerad. Sen la jag den på hyllan för att jag började få små finnar av den. Nu har jag plockat fram den och testat den lite bättre.
Söndagsmasken: M Picaut Hydra Lagoon Overnight Mask

M Picaut Hydra Lagoon Overnight Mask, 499 SEK/50 ml

M Picaut är ett svenskt ”eco luxury”-märke med ekologiska och naturliga ingredienser, just denna mask beskrivs som en lyxig anti-age mask som återfuktar huden på djupet, gör huden fastare samt stimulerar nybildning av hudens celler. Hydra Lagoon Overnight Mask innehåller bl a Malakit, en grön ädelsten som är en kraftig antioxidant, Malakit skyddar och lugnar en stressad hud.

Det finns också hyaluronsyra och Pentivitin, Pentivitin är en sockerart som återfuktar och binder sig till lysinet (essentiell aminosyra, kroppen kan inte själv tillverka detta) och hyaluronsyra är ingen syra utan en sockermolekyl som binder fukt och ökar elasticiteten, hyaluronsyra finns naturligt i våra kroppar och allra mest har vi när vi föds.

Även niacinamid (B3) finns i masken, niacinamid förstärker hudens elasticitet och verkar antiinflammatoriskt. Medan avokado och squalene stimulerar elastin och kollagen.

INCI: Aqua Purificata (Water), Persea Gratissima Oil (Avocado Oil)*, Glycerin (From Coconut Oil)*, Olivoyl Hydrolyzed Wheat Protein (From Olive Oil and Wheat)*, Cetyl Alcohol (From Coconut Oil)*, Squalane (Source Olive Oil)*, Theobroma Cacao Seed Butter (Cocoa Butter) *, Cetearyl Alcohol (From Coconut Oil)*, Glyceryl Oleate (From Coconut Oil), Glyceryl Stearate (From Coconut Oil)*, Saccharide Isomerate, (Pentavitin, Plant Derived)*, Backhousia Citriodora Leaf Extract (Lemon Myrtle Extract)*, Avena Sativa Kernel Extract (Oat Extract), Malachite Extract (Malachite Gemstone Extract), Sodium Hyaluronate (Veg. Hyaluronic Acid) , Niacinamide (Vit B3), Beta-Sitosterol (Source Plants)*, Squalene (Source Olive Oil)*, Glycine Soja Oil (Soy Bean Oil)*, Allantoin (Source Comfrey), Xanthan Gum (Natural Thickener)* Phenoxyethanol (Preservation), Ethylhexylglycerin (Preservation), Lactic Acid (pH balance), Potassium Hydroxide (Preservation), Sodium Benzoate (Natural Preservative)*, Tocopherol (Vit E)*, Tocopheryl Acetate (Vit E)*, Potassium Sorbate (Natural Preservative)*, Sodium Citrate (pH balance), Sorbic Acid (pH balance), Citric Acid (pH balance), Citral (From Lemon Myrtle)

*Ingredienser från ekologiskt certifierade odlingar

Söndagsmasken: M Picaut Hydra Lagoon Overnight Mask

När jag testat masken har jag gjort som det är tänkt, jag har använt den över natten som sista steget i min hudvårdsrutin, istället för en nattkräm har jag använt en nattmask. På hösten och vintern speciellt tycker jag om att använda en mask som återfuktning istället för en nattkräm då det känns som om en mask ger mer och förbereder huden för att bli torrare under vinterhalvåret.

Masken är krämig och krämvit till färgen, förpackningen är smart och tar inte mycket plats iom att den är hög och smal. Det finns en pump och det är lätt att få rätt mängd produkt för en applikation. Har använt ungefär 1 1/2 pump varje gång jag applicerat masken. Den doftar lite söt citrus typ.

Söndagsmasken: M Picaut Hydra Lagoon Overnight Mask

På huden syns inte masken när man applicerar den, och den sjunker in rätt snabbt även med produkter under tycker jag. Det är inte stor risk att din kudde blir kletig, eller får oväntat glow, iofs gör jag oftast min kvällsrutin väldigt tidigt. Hade jag haft ett jobb (förutom blogg/Insta då) så skulle man kunna säga att jag gör rutinen så fort jag kommit hem från jobbet. På med pyjamas, av med smink och sen rutin!

Jag har inte använt masken nog länge för att se några stora förändringar i huden, men jag upplever att huden är än mer återfuktad och jag ser pigg ut när jag vaknar på morgonen. Har inte upplevt att masken orsakat finnar när jag testat den denna gången.

 • 6.5/10
  Applicering - 6.5/10
 • 6.5/10
  Innehåll - 6.5/10
 • 6.1/10
  Konsistens - 6.1/10
 • 7.3/10
  Resultat - 7.3/10
6.6/10

M Picaut Hydra Lagoon Overnight Mask

M Picaut Hydra Lagoon Overnight Mask är cruelty-free och 100% vegansk, finns att klicka hem från Hudoteket och kostar 499 SEK.
1

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?