Min nya favoritkräm: Hemp Hand Protector

Hemp Hand Protector från The Body Shop är min nya favoritkräm! Förra året fick jag husmorseksem i handflatorna som spred sig ner på handlederna.

Har behandlat med kortisonkrämer, Canoderm och Miniderm. Och det blir bättre i perioder, jag är nog för snabb på att sluta behandla med Canoderm och Miniderm (kortisonkrämerna fick jag en viss tid för hur länge jag skulle behandla med dem) för jag längtar efter vanliga handkrämer. Hemp Hand Protector innehåller hampa som också är av samma art som den som används för att tillverka cannabis. Men i The Body Shops Hemp-linje används en icke-psykoaktiv hampasort.

Min nya favoritkräm: Hemp Hand Protector

The Body Shop Hemp Hand Protector, 100 ml/130 SEK

I The Body Shops Hemp-linje finns ett par olika produkter för läppar, händer, ansikte och fötter. Hampan i produkterna är densamma som man använder för att tillverka drogen cannabis, men The Body Shop använder en icke-psykoaktiva sort för att producera den väldigt återfuktande oljan som används i produkterna.

Min nya favoritkräm är Hemp Hand Protector som hjälpt till att läka eksemen i, och på, mina händer. Är nu inne på min tredje tub, har haft denna kräm tidigare när jag inte hade eksemen. Jag använder fortfarande Canoderm och Miniderm men inte lika ofta utan jag använder Hemp Hand Protector flera gånger under dagen och Canoderm alternativt en kortisonkräm på natten.

Hampaolja är rik på omega-3, omega-6 och omega-9 och är en sk ”humectant” vilket betyder att den hjälper huden att bevara fukt. Hampaolja är också ”non-comedogenic” och täpper inte till porer och kan användas på huden utan att orsaka finnar.

INCI: Aqua/Water/Eau, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Myristyl Myristate, Cannabis Sativa Seed Oil, Ricinus Communis Seed Oil/Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Dimethicone, C12-15 Alkyl Benzoate, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Cera Alba/Beeswax/Cire d’abeille, Panthenol, Methyl Soyate, Phenoxyethanol, Parfum/Fragrance, Sodium Benzoate, Allantoin, Citric Acid, Potassium Sorbate, Xanthan Gum, Hydrogenated Castor Oil, Retinyl Palmitate, Copernicia Cerifera Cera/Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax/Cire de carnauba, Disodium EDTA, Tocopherol, Talc, CI 77288/Chromium Oxide Greens, CI 77492/Iron Oxides, CI 77491/Iron Oxides, CI 77499/Iron Oxides.

Min nya favoritkräm: Hemp Hand Protector

Hemp Hand Protector är tjock och krämig, har en speciell doft men den stör inte. Krämen är väldigt dryg så man behöver inte mycket. Cannabis i produkter är inget nytt, The Body Shop började använda det på nittiotalet och nu finns CBD-olja i mascaror t ex (tänker på Kush från Milk Makeup).

Jag har också använt Hemp Hand Protector på fötterna och den funkar väldigt bra till det också, men jag vill hellre använda den på händerna nu när jag har problem med handlfatorna. Nu när jag använt den så mycket på händerna har även mina nagelband fått lite mer kärlek, ofta använder jag en nagelolja men Hemp Hand Protector är verkligen en multi-tasker!

The Body Shop är cruelty-free och har veganska produkter, men Hemp Hand Protector innehåller bivax och är inte vegansk.

Hemp Hand Protector finns i 60 ml och 100 ml storlekar och kostar 60 SEK resp 130 SEK.
1

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?