Den tog slut: Sunday Riley Good Genes

Good Genes har inte varit en stapelvara i min rutin, utan mer en produkt jag använt då och då. Nu har den tagit slut och jag tänkte försöka sammanfatta vad jag har tyckt om Good Genes.
Den tog slut: Sunday Riley Good Genes

Sunday Riley Good Genes, ~1.060 SEK/30 ml

”Instant results” och ”magic in a bottle” är fraser som beskrivit Good Genes, men vad gör den egentligen? Sunday Riley säger att det är en treatment för glåmig hud som behöver lyster, ojämn hudtextur, pigmentering och fina linjer och rynkor. Med hjälp av AHA-syra får din hud en exfoliering och lyster. Med upprepade användningar säger vissa att linjer och rynkor försvinner. Det är helt enkelt en exfoliering med AHA-syra.

Alla hudar kan använda Good Genes, förutom den mest känslige huden. Du bör inte heller använda den om du är känslig mot AHA-syra, har överexfolierat huden eller om hudbarriären är försvagad.

Den tog slut: Sunday Riley Good Genes

Det jag har märkt av när jag använt Good Genes är att hudtonen ljusas upp, akneärr har nästan försvunnit och såklart, lyster. Den var lite tjurig med att sjunka in ibland och kunde ta lång tid på sig vilket gör att rutinen tar lite längre tid. Förpackningen är smart med pump, men jag märkte att om man inte stänger pumpen så dunstar produkten – så jag gick miste om många användningar innan jag upptäckte det. Konsistens? Doft? Good Genes är ett krämigt, vitt serum med en svag citrusliknande doft. 

Jag drar mig för att säga att det var en bra produkt, men det var det. Däremot tycker jag att det finns MÅNGA och MYCKET billigare AHA exfolieringar därute som man kan lägga sina pengar på. En som jag har testat och tycker har liknande effekt som Good Genes är Paula’s Choice Weekly Resurfacing Treatment med 10% AHA, Good Genes har 5% AHA.

Sunday Riley är ett cruelty-free märke och Good Genes är vad jag kan Googla fram, vegansk.
1

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?