Var jag shoppar cruelty-free

Cruelty-free 101: Var jag shoppar
Bild: Pixabay

Det finns otaliga nätbutiker där ute, och nästan alla har cruelty-free alternativ. Jag handlar mycket på nätet, där utbudet är större än i fysiska butiker. Dessutom finns det få butiker med skönhetsprodukter (som faller inom cruelty-free) här i stan (äh, vem försöker jag lura, jag sitter hellre vid datorn med en kopp te med pyjamas på och handlar än går till en butik).

Var jag shoppar cruelty-free

Ett par butiker jag handlar ifrån ofta är:

BeautyBay

BeautyBay kan du hitta skönhet med en lite billigare prislapp, det finns makeup, hudvård, hårvård och verktyg. Märken som Anastasia Beverly Hills, NABLA, Jeffree Star, Melt Cosmetics och Juvia’s Place bland många andra.

CultBeauty

CultBeauty har, enligt sig själva, kultförklarade produkter. Allt från makeup till hårvård, men mest tycker jag om deras utbud av hudvård.

FeelUnique

FeelUnique har en blandning av märken och prisklasser. Du kan shoppa märken som Lime Crime, First Aid Beauty, Charlotte Tilbury, Hourglass och Elemis.

Lyko

Lyko har allt för kropp och knopp (dom har till och med kosttillskott, det visste inte jag), i många prisklasser och många cruelty-free märken.

KICKS

KICKS har cruelty-free märken, men få finns i butiken här i Falkenberg. KICKS har också, på sin webbshop, en kategori för Natural Choice där man bland annat kan välja veganska produkter, även om cruelty-free och veganskt inte går hand i hand alla gånger så vill jag tipsa om detta. Du hittar KICKS Natural Choice-kategori här.

Sephora

Sephora har inte överdrivet mycket cruelty-free alternativ, men är ditt go-to om du vill shoppa Too Faced, BECCA eller Kat Von D inom Sverige t ex. Sephora handlar jag inte så ofta hos men hamnar på denna lista ändå då det händer att jag handlar hos dem.

H&M Beauty

H&M har ett beauty sortiment som inte säljs i Kina, deras borstar är veganska och H&M är mitt go-to ställe för nagellack! Dom har otaliga färger och finishes på sina lack, och lacken kostar 50 SEK och sitter jättebra!

Skincity

Hudvård är ett ämne som ligger mig nära till, jag älskar det. Skincity har ett par cruelty-free märken, till exempel Klairs, Medik8, Verso mfl.

The Body Shop

The Body Shop är given på denna lista, hela deras sortiment är cruelty-free och dom har ett sortiment av veganska produkter också. Många produkter är riktigt bra och prisnivån är helt okej.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?