YouTube tips: Kaya Empire!

Jag snubblade över Kaya Empire på YouTube tack vare Saffron Sugars Insta stories, Kaya gjorde en väldigt viktig video som verkligen struck a cord hos mig.

Kaya pratar om att hon var oansvarig med sina pengar och att hon började med en no buy, 6 – 8 månader senare har hon endast köpt lite mascara och concealer för att hon förväntas se professionell ut på jobbet.

Hon pratar också om vad hon lärt sig av sin no buy, och det var att makeup är sjukt dyrt – och ja, det är det också. Med sin no buy har hon också lärt sig att vara en mindre impulsiv person och hon lägger inte nya beställningar på Sephora varje vecka.

För mig som kämpar med ett shoppingberoende låter det befriande med en no buy, problemet är bara att det inte är jag som styr. Min hjärna har invanda mönster som den tar till för att jag ska må bättre i stunden eller bara för att jag ”vill” shoppa. Jag säger ”vill” med citationstecken för jag vill inte shoppa, men mina invanda mönster säger åt mig att göra det.

Jag tror att vi behöver prata mer om det som Kaya nämnde i sin video, att ”more is more” och att vi förväntas köpa nya produkter hela tiden, och att vi ständigt matas med nya produkter.

Kayas video var dock inspirerande, och jag kommer ge no buy ännu en chans. 

2
Dela:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?