Jenny testar: NYX Total Control Drop Foundation

Byggbar täckning är något jag gillar, och med NYX Total Control Drop Foundation – där det byggbara är inbyggt (see what I did there?) – kan du själv styra över hur mycket täckning du vill ha.

NYX Total Control Drop Foundation

NYX Total Control Drop Foundation, 195 SEK

Total Control Drop Foundation kommer i en liten glasflaska på 13 ml och har en pipett för att underlätta applikation. Jag tycker dock inte om att använda pipetten direkt på huden för att då kan man, om pipetten nuddar huden, få in bakterier in i flaskan och det vill vi inte.

Täckningen är som sagt byggbar, 2 droppar för lätt täckning, 3 för medium täckning och 4 droppar för full täckning. Jag hittar dock ingen information om 2 – 4 droppar är vad som gäller för hela ansiktet, jag har märkt när jag testat Total Control Drop Foundation att 4 droppar är lagom för att täcka hela ansiktet i foundation, med en lätt täckning.

Finishen på denna foundation ska vara ”velvety matte”, vilket jag tolkar som matt men inte jag-är-död-matt.

NYX Total Control Drop Foundation

Här är jag utan foundation, märket vid näsryggen är från mina glasögon. Just nu har jag en liten finne vid vänster tinning men annars inga breakouts, däremot blir min hud oljig i t-zonen rätt fort medan kinderna är normala.

NYX Total Control Drop Foundation

På denna bild har jag byggt upp Total Control Drop Foundation till en behaglig täckningsgrad. Jag har använt 4 + 4 droppar och fått en medel, snudd på full täckning. Jag trodde först att nyansen, Alabaster, var för ljus för mig men jag tycker det ser bra ut när jag applicerat den i hela ansiktet.

Som referens har jag dessa nyanser i andra foundations:
Kat Von D Lock It Foundation: L43 W
The Body Shop Fresh Nude Foundation: 010 Chelsea Porcelain
Urban Decay All Nighter Liquid Foundation: 1.0
Lumene Natural Glow Fluid Foundation: 1 Porcelain
Lumene CC Cream: Ultra Light

Tycker att den settar sig själv ganska snabbt, jag kände inget behov av att använda puder förutom under ögonen för att setta concealer och i t-zonen där jag blir oljig. Jag har applicerat den med Linda Hallberg Cosmetics makeupsvamp även fast en svamp nog suger upp mycket produkt då foundationen har en bas av vatten. En makeupsvamp kan nog göra täckningen lite skirare också, men det är så jag föredrar att applicera foundation och jag föredrar också lite skirare täckning.

NYX Total Control Drop Foundation
NYX Total Control Drop Foundation Alabaster Swatch
MOTD: Wednesday Addams

I denna Wednesday Addams inspirerade sminkningen har jag använt Total Control Drop Foundation, den blir väldigt fin på huden tycker jag. Och känns knappt, det är lite no makeup makeup känsla över den här foundationen. Produktlista till den här looken finns i detta inlägget.

Total Control Drop Foundation finns, i Sverige, i 26 nyanser, från väldigt blek (pale) till hyfsat mörk ändå (deep espresso), på nyxcosmetics.com finns det dock 30 nyanser att välja på.

Trots att priset är rätt lågt med 195 SEK så kostar NYX Total Control Drop Foundation som en high-end foundation när vi ser till volymen, i flaskan finns det 13 ml och med priset på 195 SEK gör det att priset per milliliter är 15 SEK. Dyra droppar med andra ord…

Jag gillar dock den lilla flaskan för jag gör sällan slut på en foundation på 30 ml, så här kommer jag få en chans att få valuta för pengarna då jag inte kommer, hoppas jag, behöva slänga denna för att den blivit för gammal innan jag hunnit använda upp den.

NYX är ett cruelty-free märke och Total Control Drop Foundation är vegansk.

INCI: Cyclopentasiloxane, Water/Aqua/Eau, Glycerin, Vinyl Dimethicone/Methicone Silsesquioxane Crosspolymer, Propylene Glycol, PEG-10 Dimethicone, Isododecane, Dimethicone, Phenyl Trimethicone, Polymethyl Methacrylate, Triethoxycaprylylsilane, Trimethylsiloxysilicate, Propylene Carbonate, Disteardimonium Hectorite, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol. MAY CONTAIN / PEUT CONTENIR (+/-): Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499).

 • 6.5/10
  Applicering - 6.5/10
 • 8.5/10
  Hållbarhet - 8.5/10
 • 7.4/10
  Nyansutbud - 7.4/10
 • 6.6/10
  Pris - 6.6/10
 • 8/10
  Resultat - 8/10
7.4/10

NYX Total Control Drop Foundation

NYX Total Control Drop Foundation finns att köpa bl a. hos KICKS och kostar 195 SEK.

0
Dela:

2 Kommentarer

 1. 11 november 2018 / 11:10

  Jättebra med liten flaska för sådana som mig som sminkar sig så sällan ändå. Trist att lägga mycket pengar på något som bli gammalt. Jag använder iof ofta gammalt smink men inte just foundation och sånt som ska i hela ansiktet.

  • Jenny
   Författare
   11 november 2018 / 11:26

   Ja, visst är det bra! Jag vill inte heller använda gammal foundation i ansiktet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?