#Söndagsmasken: The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

AHA 30% + BHA 2% låter ju rätt mysigt tycker jag, det utlovas glow to the Gods, djup exfoliering som hjälper mot orenheter samt att en ojämn hudstruktur ska förbättras med upprepad användning.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution, 89 SEK/30 ml

Huruvida jag skulle skriva detta inlägg eller ej var en bra fråga, The Ordinary har varit i blåsväder pga den nu avsatte VDn Brandon Truaxe. Jag har använt mina The Ordinary produkter för allt annat känns som slöseri.

Denna kemiska peeling är avsedd för hemmabruk, men man bör vara försiktig. Den får max användas 2 gånger i veckan och i högst 10 minuter per gång. Det rekommenderas också att använda den på kvällen samt att göra ett ”patch test” för att se om hur man reagerar på syrorna.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

Förpackningen är klassisk The Ordinary, frostad glasflaska med pipett, mängd: 30 ml. Jag har inget att anmärka på om förpackningen, men är alltid orolig att tappa den – speciellt ner i handfatet – så att den spricker.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution
The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

Masken är tunt flytande och väldigt rinnande, den är blodröd till färgen och har fått smeknamnet ”blodmasken”. Fast jag tycker den är lite mer mörkt rosa egentligen, om du inte gillar blod kanske du inte kommer gilla denna mask alls.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

Såhär ser masken ut på, ett tunt lager räcker och jag applicerar med fingrarna. Det jag märker av masken är glowet. Masken exfolierar på ytan med AHA syra, städar bort döda hudceller, samt på djupet med BHA syra som rengör porerna och därför kan orenheter försvinna.

INCI: Glycolic Acid, Aqua (Water), Aloe Barbadensis Leaf Water, Sodium Hydroxide, Daucus Carota Sativa Extract, Propanediol, Cocamidopropyl Dimethylamine, Salicylic Acid, Potassium Citrate, Lactic Acid, Tartaric Acid, Citric Acid, Panthenol, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Tasmannia Lanceolata Fruit/Leaf Extract, Glycerin, Pentylene Glycol, Xanthan gum, Polysorbate 20, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Ethylhexylglycerin, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol.

På grund av de olika syrorna så rekommenderas ett patch test innan användning för att se hur man reagerar, tasmansk peppar är tillsatt i formulan för att minska eventuell irritation och hyaluronsyra är med för att göra det hela mer behagligt. Peeling Solution innehåller också vitamin B5 som är bra för cellförnyelsen och svart morot som är en antioxidant.

Om du vill ha en mask som ger glow och städar bort orenheter, med ett plånboksvänligt pris så kan jag rekommendera denna mask.

The Ordinary är ett cruelty-free märke och Peeling Solution är vegansk.

 • 6.8/10
  Applicering - 6.8/10
 • 6.1/10
  Känsla - 6.1/10
 • 6.5/10
  Mängd - 6.5/10
 • 7.7/10
  Pris - 7.7/10
 • 7.3/10
  Resultat - 7.3/10
6.9/10

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution finns att köpa bl a. hos Lyko och kostar 89 SEK.

1
Dela:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?