Jenny testar: 12 svarta läppstift

Hur många svarta läppstift behöver man egentligen? Jag trodde inte jag hade så många men, ja… jag hade visst 12 stycken. Allt från gloss, till bullet och liquid lipstick.

12 svarta läppstift

I detta test har jag 12st läppstift, 2st är läppglans, 4st är bullet läppstift och 6st är liquid lipsticks. Jag har testat alla läppstift under en dag per läppstift, har inte använt en läppenna utan applikationen på fotona är rakt ur tuben så att säga.

Däremot har jag testat läppstiften med läppenna också. Jag har använt Kat Von D Everlasting Lip Liner i Skully.

Vissa av läppstiften går inte att få tag på längre, men jag tog med dem för att detta är ett test av de läppstiften som jag har i min ägo.

Jenny testar: 12 svarta läppstift

Gloss & bullet läppstift

Jenny testar: 12 svarta läppstift
Illamasqua Intense Lipgloss - Repulse

Illamasqua Intense Lipgloss – Repulse, 7 ml

Repulse är ett oklibbigt, opakt svart läppglans. Det finns tyvärr inte att få tag på längre (verkar som om Intense Lipgloss-serien inte finns och inte enbart Repulse), och jag borde mest troligt inte använda det pga gammalt. Repulse doftar sött och fruktigt och har en smal pensel som applikator.

Repulse är väldigt pigmenterat, och stannar kvar på läpparna i hyfsat skick runt 4 – 5 timmar.

Repulse är cruelty-free.

NYX Strictly Vinyl Lip Gloss - Femme Fatale

NYX Strictly Vinyl Lip Gloss – Femme Fatale, 99 SEK/3,3 ml

Femme Fatale är lite klibbigare än Repulse men är lika opakt och har samma högglansiga finish. Doftar inget speciellt.

Strictly Vinyl glossen påminner om Butter Gloss, men de är tjockare och mycket mer pigmenterade. Höll i 3 – 5 timmar ungefär, och kändes lite återfuktande.

Femme Fatale är cruelty-free och veganskt.

ColourPop Crème Lux Lipstick - Aeronaut

ColourPop Crème Lux Lipstick – Aeronaut, $7.00/3,5 g

Aeronaut är det krämigaste av de svarta bullet läppstiften som jag har, det känns väldigt skönt på läpparna. Är inte så bökigt att applicera och täcker bra med ett lager. Aeronaut doftar som läppstift gör mest tycker jag.

Aeronaut känns som sagt krämigt och det är väldigt opakt (för att vara ett lager) Crème Lux Lipstick finns i 49 nyanser, det höll i ett par timmar utan att jag behövde återapplicera.

Aeronaut är cruelty-free och veganskt.

Kat Von D Studded Kiss Crème Lipstick - Slayer

Kat Von D Studded Kiss Crème Lipstick – Slayer, 215 SEK/3,4 g

Slayer är inte lika svart som t ex ColourPop – Aeronaut, jag tycker inte det är särskilt krämigt på läpparna fast det heter ”creme lipstick”. Det försvinner snabbt, nöts bort även av att prata så en läppenna är ett måste med detta läppstift. Slayer doftar som ett läppstift, fast lite sötare.

Slayer är cruelty-free och veganskt.

Mars Jacobs Le Marc Lip Crème Lipstick - Blacquer

Marc Jacobs Le Marc Lip Crème Lipstick – Blacquer, $30.00/3,4 g

Blacquer är ett av de läppstiften som inte går att köpa längre, inte i Sverige i alla fall. Blacquer har en fin finish, sitter bra (runt 4 timmar) och känns behagligt på läpparna. Läpparna känns varken torra eller återfuktade efter att jag haft det här läppstiftet på mig en hel dag. Det här läppstiftet har en väldigt diskret doft, enligt min näsa då.

Cruelty-free.

Urban Decay Vice Lipstick - Perversion

Urban Decay Vice Lipstick – Perversion, 195 SEK/3,1 g

Djupt svart, formulan känns lite torr och inte så krämig på mina läppar. Applikationen var jämn, en läppenna kan göra kanterna ännu finare – det gäller för alla läppstift här faktiskt. Perversion doftar inget speciellt.

Vice Lipstick ska, enligt Temptalia, finnas i 181 nyanser utspridda över 6 finishes. Comfort Matte ska vara mest pigmenterad och ska också hålla lite bättre, på mina läppar höll det som de andra bullet läppstiften – runt 4 timmar.

Perversion är cruelty-free.

Liquid lipsticks

Jenny testar: 12 svarta läppstift
Anastasia Beverly Hills Liquid Lipstick - Midnight

Anastasia Beverly Hills Liquid Lipstick – Midnight, 259 SEK/3,2 g

Midnight köpte jag från ABHs egna hemsida då läppstiftet inte fanns att få tag på i Sverige. Det verkar nu som att det inte finns på ABHs hemsida heller. Applikatorn på detta läppstift, och andra från ABH, är en standard doefoot applikator. Läppstiftet sitter på plats och nöts inte bort av t ex prat, däremot håller det inte för tacos (vilket gäller alla liquid lipsticks jag testat). Doftar lite alkoholigt typ (gammalt?).

Midnight är cruelty-free.

Fenty Stunna Lip Paint - Uninvited

Fenty Stunna Lip Paint – Uninvited, 260 SEK/4 ml

Uninvited har en lite oljigare konsistens än andra liquid lipsticks jag testat, den känns krämig. Applikationen är inte den bästa för jag är inte van vid applikatorn som gör att man går rakt på läppen istället för från sidan av. Den här swatchen kunde ha byggts på lite mer. Stunna Lip Paint doftar ingenting vad jag kan känna av.

Stunna Lip Paint sitter väldigt bra, i flera timmar såg det nyapplicerat ut – håller för att äta och dricka.

Uninvited är cruelty-free och veganskt.

Kat Von D Everlasting Liquid Lipstick - Witches

Kat Von D Everlasting Liquid Lipstick – Witches, 230 SEK/6,6 ml

Applikatorn är liten och behändig, läppstiftet doftar inget speciellt/har en väldigt neutral doft. Täcker bra med första svepet och känns inte uttorkande på läpparna, men eftersom det är ett liquid lipstick tycker jag inte det känns återfuktande heller. Witches verkar inte finnas på svenska Sephora, tyvärr.

Efter 5 – 6 timmar kändes det som att jag ville ta bort läppstiftet och köra läppbalsam istället, men det såg fortfarande bra ut.

Witches är cruelty-free och veganskt.

NABLA Dreamy Matte Liquid Lipstick - Black Champagne

NABLA Dreamy Matte Liquid Lipstick – Black Champagne, € 14,90/3 ml

Black Champagne är just det, väldigt svart. Som med de andra läppstiften är denna applikation bara ett lager. NABLAs liquid lipstick doftar speciellt, lite sött, lite surt nästan (är inte gamla än). Sitter bra och känns viktlös på läpparna, en nackdel med NABLAs liquid lipstick är att vissa lämnar en stain på huden.

NABLA Dreamy Matte Liquid Lipstick sitter, på mina läppar, i runt 6 timmar!

Black Champagne är cruelty-free och veganskt.

NYX Liquid Suede Cream Lipstick - Alien

NYX Liquid Suede Cream Lipstick – Alien, 99 SEK/4 ml

Alien räknas som ett svart läppstift, men jag tycker det är mer mörkgrått. Inte ens när jag applicerar två lager tycker jag det blir riktigt svart. Applikatorn är lite större och jag tycker den är bökig och gör det svårt att applicera läppstiftet snyggt (inte för att jag är ett proffs på det, men ändå). Liquid Suede Cream Lipstick doftar som ett typiskt liquid lipstick och inte särskilt starkt.

Liquid Suede Cream Lipstick håller i 5 timmar förutsatt att jag inte äter eller dricker.

Alien är cruelty-free.

Smashbox Always On Liquid Lipstick - Tar Pit

Smashbox Always On Liquid Lipstick – Tar Pit, 225 SEK/4 ml

Tar Pit är också ett av de läppstiften som är riktigt svart med ett lager, applikatorn är droppformad och i mitten av applikatorn samlas det produkt. Formulan är lite krämigare, det känns behagligt på läpparna och det doftar sött.

Always On Liquid Lipstick är också ett av de läppstiften som sitter bäst på mina läppar, i 7 timmar ungefär.

Tar Pit är cruelty-free.

Summan av kardemumman:

Jag tycker att det finns bättre och sämre läppstift i den här samlingen, jag tror att jag tycker dessa produkter är bättre än de andra…

Bästa glosset: NYX Strictly Vinyl Lip Gloss
Bästa bullet läppstiftet: ColourPop
Bästa liquid lipsticket: NABLA eller Smashbox

3

2 Kommentarer

 1. 13 november 2018 / 18:54

  Vilken kul test! Jag har lyx liquid Suede och håller med den är klumpig att applicera. Jag är tyvärr lite feg med svårt läppstift och brukar sades med mörkbrun eller plommon. Behöver bli lite modigare!

  • Jenny
   Författare
   13 november 2018 / 19:33

   Eller hur, applikatorn är bökig! Man ska ju ha det sminket man är bekväm med, men vill man prova något – en teknik eller färg – testa det innan du ska ta bort sminket/tvätta ansiktet för kvällen bara för att testa och vänja dig med hur det ser ut steg för steg 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?