Covergirl är cruelty-free & Kina tar steg mot att sluta med djurtester

Covergirl är nu det största märket att vara Cruelty-free International certifierade och därmed också Leaping Bunny certifierade, Leaping Bunny är den kanin/symbol som har flest och striktast kriterier för ett märke för att få vara Leaping Bunny certifierade.

Covergirl är cruelty-free & Kina tar steg mot att sluta med djurtester

Covergirl hade först Proctor & Gamble som parent company, nu är dom under Coty. Coty är inte cruelty-free, här får alla dra sin egen gräns för vad man tycker är cruelty-free och inte. Covergirl säger också att dom inte säljer sina produkter i Kina längre vilket för mig betyder att dom är cruelty-free, eller rör sig mot det.

Covergirl påverkar dock inte Max Factors cruelty-free status då dom är olika märken, men med mycket liknande förpackningar och produkter.

Covergirl är cruelty-free & Kina tar steg mot att sluta med djurtester
Bild SCMP

Det här är gamla nyheter, men jag vill lyfta dem ändå.

I början av oktober publicerade South China Morning Post en artikel om att sluta med djurtester för importerade skönhetsprodukter. Det här är ingen förändring som kan ske över en natt, utan jag tolkar det som att det kommer ta några år att få igenom detta.

Hela artikeln från South China Morning Post kan du läsa här.

3

2 Kommentarer

 1. 20 november 2018 / 20:08

  Jag har nog aldrig köpt något från covergirl men känner igen det från top model 🙂 Hoppas verkligen att de slutar i Kina. Så synd att allt som ska säljas där måste testas på djur.

  • Jenny
   Författare
   21 november 2018 / 08:50

   Inte jag heller. Tror vi här i Sverige har Max Factor istället för Covergirl. Jaa, det var ofta i ANTM! Vi får verkligen hoppas att dom lägger ner djurtester!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?