Jag är trött på långa rutiner

Jag är trött på långa rutiner

I samband med att jag försöker få ordning på mitt shoppingberoende och min konsumtion av beauty, så har jag börjat rensa i lådor och badrumsskåp för att komma ner till en mängd smink, och hudvård, som jag faktiskt kan använda. Jag behöver inte 5 foundations eller 7 olika c-vitaminserum.

Jag har ledsnat på långa rutiner för smink och hudvård, t ex k-beauty 10-stegs rutinen. Den senaste månaden har jag sminkat mig med samma 3 – 4 produkter varje dag och I’m lovin’ it! För hudvård gäller oftast 5 steg, möjligtvis 6 om jag vill lägga till en olja för att jag vill förebygga vinterfnas.

Jag är trött på långa rutiner

Här är ett exempel på en av mina rutiner (är det en rutin när det inte är samma sak varje dag?), 2 rengöringar, 1 toner, 2 serum, 3 ögonprodukter och 1 nattmask. Jag fylls alltid av en känsla av… att jag blir överväldigad av alla produkter i mitt badrumsskåp, nu försöker jag som sagt rensa så att jag bara har det jag faktiskt använder.

Nu har jag lagt produkterna jag inte använder alls/ofta i en låda, och tänker att om jag inte saknar den inom två veckor så ska jag sälja och/eller ge bort produkterna. Jag vill göra detsamma med sminket, och jag ska nog göra det också.

Jag är trött på långa rutiner

Sminket då? Jo, jag har sålt en del paletter nyligen och har lite andra produkter som jag först ska försöka hitta när den är köpt så att jag kan avgöra om den kan säljas (så att den inte är för gammal). Jag rensar och rensar men har svårt att göra mig av med saker, bilden av 4st Alex 9 drawer fullproppade med smink (som om det vore något att sträva efter, ingen idé att samla på förbrukningsvaror, kan dock förstå om man samlar pga LE förpackning) hemsöker mig och gör att jag hellre behåller en produkt – fast jag inte använder den alls/ofta – än säljer/ger bort den.

Jag lyssnade också på programmet Plånboken på P1 där dom pratade om hudvård, du hittar programmet här.

Känner du igen dig? Hur gör du för att släppa taget om en produkt?

3

2 Kommentarer

 1. 11 december 2018 / 09:58

  Hej! Känner SÅ igen mig i detta – försöker också minska ned till produkter jag faktiskt använder. Tycker det är svårt att göra sig av med, så jag försöker använda upp produkterna om det är sådant som inte går att sälja. Blev positivt överraskad att det faktiskt gick att sälja använt smink (som är rengjort i bästa möjliga mån förstås). Inga stora summor såklart men det känns bättre än att slänga. Tycker det låter great att du säljer av och ger bort, heja dig! 🙂

  • Jenny
   Författare
   11 december 2018 / 10:43

   Ja, precis det försöker jag göra, att minska på produkterna jag använder. Och ifrågasätter om man behöver en hudvårdsrutin med 8 – 10 steg t ex. Det är ju så att vissa produkter inte går att sälja, jag har sålt ögonskuggspaletter för dom har jag inte haft fingrarna i ? Nä, man får långt ifrån inköpspriset på en produkt när man säljer den, men du har så rätt i att det är bättre att sälja än slänga så långt det går. Tack och heja dig med! ?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?