Recension: Ole Henriksen Glow Cycle Serum & Goodnight Glow

Sen september har jag använt Ole Henriksen Glow Cycle Serum och nattkrämen Goodnight Glow. De här två produkterna innehåller bland annat ett naturligt alternativ till retinol, bakuchiol.

Ole Henriksen Glow Cycle & Goodnight Glow

Egentligen har jag typ inga andra åsikter om dessa produkter i detta inlägg än i mitt tidigare, som du hittar här, det är faktiskt helt okej produkter som gör det som utlovas, huden får glow, jämnare hudton och en lätt exfoliering.

Bakuchiol har fördelen att den fungerar som retinol men huden blir inte känslig för solen, bakuchiol är också säkert att använda om man är gravid. Krämen och serumet innehåller förutom bakuchiol också AHA-syror som exfolierar huden och jobbar med att jämna ut hudtonen och hudens textur.

Jag har använt krämen och serumet mest varje dag sen jag köpte dom i början av september, serumet kan användas både på dagen och till kvällen och nattkrämen säger det sig väl självt hur den ska användas. Eftersom jag nu använt upp nattkrämen, och mer än halva serumet cirka, tycker jag att jag har ett bra hum om produkterna och hur dom fungerar för min hud.

Min hud är benägen till att få finnar, har inga större tecken på ålder (trots att jag är 30+) så när som på mimikrynkor, den återhämtar sig än från mina två täta Isotretinoin-behandlingar men är långt ifrån torr utan är mer en kombinationshy nu.

För mig och min hud så ger dessa produkter lite vassare glow och det är det jag kan se och säkert säga att det är så, jag vill också säga att jag tror att bakuchiol kan vara en bra ingrediens att hålla akne i schack med – precis som retinol är en bra ingrediens för samma ändamål.

Ole Henriksen Glow Cycle & Goodnight Glow

Krämen och serumet är ljust lila till färgen för att color correcta och ljusa upp huden, serumet är speciellt bra på detta eftersom det går att använda både på dagen och kvällen. Produkterna doftar som godis, en lite onödig men på det hela taget rätt trevlig upplevelse.

Retinol är en av de två mest forskade på ingredienserna (den andra är SPF har jag för mig) som också har en bevisad effekt. Bakuchiol är forskad på och har också en bevisad effekt, men jag upplever inget som jag inte upplevt med retinolprodukter (möjligtvis mer glow pga kombon av bakuchiol och AHA-syra).

”Bakuchiol is a meroterpene phenol, abundant in seeds and leaves of the plant Psoralea corylifolia. We present evidence that bakuchiol, having no structural resemblance to retinoids, can function as a functional analogue of retinol.”

När jag först började skriva på den här recensionen för ett par veckor sedan var jag väldigt veligt inställd och visste inte riktigt vad jag tyckte, men jag fortsatte att använda krämen och serumet och ja, jag tycker att det är helt okej produkter och jag brukar komma överens med Ole Henriksens produkter! Jag tycker faktiskt om dom så pass att jag kan tänka mig att köpa nya när dom tar slut (har köpt nattkrämen igen, serumet är inte slut än).

En nackdel… jag tycker att dom är lite högt prissatta men är du in the market för serum/nattkräm och vill testa dessa, gör det! Jag tror inte du blir besviken!

Glow Cycle Serum INCI: Water, Propanediol, Glycerin, Squalane, Glycereth-26, Glyceryl Polyacrylate, Mica, Cetearyl Alcohol, Bakuchiol, Polyacrylate Crosspolymer-6, Dimethicone, Polyglyceryl-10 Laurate, Aminomethyl Propanol, Hydrolyzed Jojoba Esters, Phenoxyethanol, Hydroxyacetophenone, Parfum/Fragrance, Ceteareth-20, Glycolic Acid, Lactic Acid, Leontopodium Alpinum Callus Culture Extract, Caesalpinia Spinosa Fruit Extract, Cellulose Gum, Hibiscus Sabdariffa Flower Extract, Kappaphycus Alvarezii Extract, Silica, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract, Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Santalum Album (Sandalwood) Extract, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Xanthan Gum, Ethylhexylglycerin, Citric Acid, Limonene, Linalool, Citral, Titanium Dioxide (Ci 77891), Violet 2 (Ci 60730), Red 4 (Ci 14700).

Goodnight Glow INCI: Water, Glycerin, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, C12-15 Alkyl Benzoate, Dicaprylyl Carbonate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Cetearyl Alcohol, Lactic Acid, Glycolic Acid, Glyceryl Stearate, Potassium Hydroxide, Propanediol, Polysorbate 60, Panthenol, Dimethicone, Cetyl Alcohol, Parfum/Fragrance, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Hydroxyacetophenone, Bakuchiol, Leontopodium Alpinum Callus Culture Extract, Isohexadecane, Linoleic Acid, Peg-75 Stearate, Phenoxyethanol, Cetearyl Glucoside, Polysorbate 80, Steareth-20, Ceteth-20, Linolenic Acid, Xanthan Gum, Citric Acid, Ethylhexylglycerin, Enteromorpha Compressa Extract, Sorbitan Oleate, Santalum Album (Sandalwood) Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract, Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Sodium Phytate, Silybum Marianum Fruit Extract, Ocimum Sanctum Leaf Extract, Tocopherol, Violet 2 (Ci 60730), Red 4 (Ci 14700), Limonene, Linalool, Citral.

Ole Henriksen är cruelty-free, men jag är osäker på om dessa produkter är veganska. Rekommenderar att du kollar INCI (klistrade in det ovan) för säkerhets skull.

  • 8.4/10
    Applicering - 8.4/10
  • 6.7/10
    Innehåll - 6.7/10
  • 8.2/10
    Resultat - 8.2/10
7.8/10

Ole Henriksen Glow Cycle Serum & Goodnight Glow

Glow Cycle™ Retin-ALT Power Serum kostar 675 SEK för 30 ml, Goodnight Glow™ Retin-ALT Sleeping Crème kostar 665 SEK för 50 ml.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?