Dermalogica BioLumin-C Serum

Jag har testat Dermalogica BioLumin-C Serum, har haft serumet i skåpet ett tag men en kur Isotretinoin kom i vägen för att jag skulle testa det. Men nu har jag gjort det och tänkte prata lite om detta lystergivande c-vitamin serum.

Dermalogica BioLumin-C Serum

Dermalogica BioLumin-C Serum, 899 SEK/30 ml

BioLumin-C Serum är laddad med maximal dos av stabilt c-vitamin för att ge huden mer lyster och jämnare struktur. Hudtonen ska bli jämnare medan ojämn pigmentering motverkas. Med hjälp av mjölksyra (lactic acid) som jobbar med cellförnyelsen så blir hudytan jämnare och elasticiteten förbättrad.

Dermalogica BioLumin-C Serum

Serumet kommer i en opak flaska i glas med en pipett, den opaka flaskan skyddar produkten mot ljus och luft – medan produkten tillfälligt exponeras för detta när man tar av den så är det ingen fara.

Nyckelingredienser
• Vitamin C-komplex: Två högstabila derivat av C-vitamin samt en unik peptid (palmitoyltripeptid-5), som stimulerar hudens naturliga produktion av kollagen. Resultatet är jämnare, slätare hud med mer lyster.
• Mjölksyra: Denna AHA-syra avlägsnar döda hudceller, ger ökad cellförnyelse och förbereder huden för övriga aktiva ingredienser. Verkar allmänt lystergivande och balanserande för hudens bakterieflora.
• Pagod (Sophora Japonica Flower Extract). Blomextrakt från det japanska pagodträdet. Innehåller flavonoider som är kraftfullt antioxidativa och som lugnar huden när den utsätts för mycket fria radikaler.
• Chiafröolja (Salvia Hispanica Oil) har antioxidativa och mjukgörande egenskaper.

Dermalogica BioLumin-C Serum

Serumet kan användas morgon och kväll innan dag- och nattkräm, det känns lite geligt och huden kan kännas lite klibbig, men eftersom man lägger på en kräm efteråt så är det inget som stör.

Jag har använt c-vitamin i min rutin tidigare, i olika varianter, men jag tycker att BioLumin-C är i en klass för sig. När jag använder det morgon och kväll varje dag så får huden en maxad lyster, men jag gillar variation och har nu gått över till att blanda vilka serum jag använder.

På min näsa har jag en liten fläck, en fläck som kom efter min sista kur Isotretinoin och den här fläcken har jag kämpat med för att ljusa upp och BioLumin-C har hjälpt till med det, fläcken är inte lika mörk längre. Jag gillar lystern man får av serumet, och ingredienserna är såna som min hud brukar tycka om. Jag skulle nog splurgea (haha?) på ett c-vitamin serum men hålla igen lite när det kommer till fukt, men hoppas att denna flaska inte tar slut än…

Dermalogica är ett cruelty-free märke och jag ser inga animaliska ingredienser i INCI (nedan).

INCI: Water/Aqua/Eau, Glycerin, Butylene Glycol, Ethoxydiglycol, Lactic Acid, Salvia Hispanica (Chia) Seed Extract, Sodium PCA, Palmitoyl Tripeptide-5, Sophora Japonica Flower Extract, Ascorbyl Methylsilanol Pectinate, Sodium Hyaluronate, Tocopherol, Dipotassium Glycyrrhizate, Aminopropyl Ascorbyl Phosphate, Trehalose, Polyacrylate-13, Propanediol, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Polyisobutene, Methylpropanediol, Carrageenan, Pentylene Glycol, Glyceryl Polyacrylate, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Xanthan Gum, Polysorbate 20, Limonene, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol.

  • 6.9/10
    Applicering - 6.9/10
  • 7.7/10
    Ingredienser - 7.7/10
  • 8.4/10
    Resultat - 8.4/10
7.7/10

Dermalogica BioLumin-C Serum

Dermalogica BioLumin-C Serum är cruelty-free och veganskt.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?