Jenny testar: Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter – Fair

Jenny testar: Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter - Fair

Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter – Fair, £30/30 ml

Charlotte Tilbury har gjort mycket bra smink, och fortsätter att göra det. Jag har testat Hollywood Flawless Filter som är en primer + foundation + highlighter hybrid som du kan använda på ett par olika sätt. När det kommer till puderhighlighter så brukar jag föredra ett icy glow, men Hollywood Flawless Filter är 1) ingen puderprodukt och 2) inte rätt produkt om du vill ha ett icy glow.

Jenny testar: Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter - Fair

Produkten kommer i en glasflaska som rymmer 30 ml, det finns 7 nyanser från 1 Fair till 7 Dark. Hollywood Flawless Filter beskrivs som en ”customisable complexion booster” och ska ha en primers mångsidighet, glowet hos en highlighter och funktioner som hos ett digitalt filter. Med ingredienser som ger ett soft-focus, ljusar upp huden och gör så att fina linjer och porer syns mindre.

Jag upplever inte att Hollywood Flawless Filter blurrar ”imperfections” (sorry för ordvalet, men jag kommer inte på något bättre), men jag tycker att den drar fokus från t ex. stora porer och fina linjer och inte gör dem mer synliga.

Nyansen 1 Fair är för väldigt ljus hy, som referens har jag dessa nyanser i andra basprodukter:
It Cosmetics CC+ Cream – Fair
The Body Shop Fresh Nude Foundation – 010 Chelsea Porcelain
Kat Von D Lock It Foundation – L43 W (kan se lite för varm ut när jag är som blekast under vintern)
Lumene Nordic Nude Natural Glow Fluid Foundation – Porcelain

Jenny testar: Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter - Fair

Applikatorn är en stor doe foot, som är typisk för t ex läppglans, flytande läppstift och dom här stora doe foot applikatorerna har vi sett på concealers också. Jag brukar föredra en pump men med denna applikator är det lätt att få rätt mängd produkt. Konsistensen är inte så mycket flytande som den är krämig.

Jenny testar: Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter - Fair
Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter – Fair, swatch
Jenny testar: Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter - Fair
Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter – Fair, utblandad

När jag använt Hollywood Flawless Filter så har jag använt den som primer under min favoritbas för tillfället It Cosmetics CC+ Cream i nyansen Fair. Jag har också använt den ovanpå min foundation som en highlighter för extra glow. Jag tycker att den som primer är helt okej, man får mest en glowig effekt men den håller foundationen på plats, även för mig som är oljig.

Och eftersom jag har oljig blandhy så var jag rädd att glowet skulle se mest oljigt ut, och det är nog en smakfråga och varierar från person till person, men jag tycker glowet är väldigt fint.

Jag föredrar att använda den under foundation som en primer för att sedan spot highlighta ovanpå basen, jag har inget favoritsätt att applicera den ännu utan jag brukar dra ett par streck med doe foot applikatorn i ansiktet och sen blanda ut med en svamp eller med en borste, vad som än finns till hands.

Nu ska vi kika på hur den ser ut på huden!

Jenny testar: Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter - Fair

Här har jag ingenting på huden, har precis tvättat bort en sminkning och är lite röd… och har rester av eyeliner runt ögonen ?

Jenny testar: Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter - Fair

Här har jag applicerat Hollywood Flawless Filter överallt som primer. Som du ser så har den en utjämnande effekt på huden, och min hud ser inte lika röd ut som på bilden innan. Eller är det bara jag som ser det?

Jenny testar: Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter - Fair

Såhär ser det ut med It Cosmetics CC+ Cream ovanpå. CC+ Cream har lite glow i sig självt, men är mest matt – med Hollywood Flawless Filter under kommer glowet fram ännu mer.

Jenny testar: Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter - Fair
Jenny testar: Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter - Fair

Såhär kan det se ut när jag applicerar Hollywood Flawless Filter ovanpå min bas. Ett par dots på kindbenen bara.

Jenny testar: Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter - Fair

Som jag sen blandar ut, jag tycker om att blanda ut den med en sponge. Det här är Linda Hallberg Cosmetics The Sponge som har en spets med en platt sida, jag tycker den är bra för att blanda ut concealer under ögonen, applicera puder för att setta concealer och för detta, blanda ut flytande produkter.

Jenny testar: Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter - Fair

Hollywood Flawless Filter utblandad på kindbenet.

Jenny testar: Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter - Fair

Här har jag applicerat Hollywood Flawless Filter på nästippen, näsryggen, amorbågen osv.

Något jag tycker är smart, och väldigt i tiden, är att HFF finns i 7 nyanser. Det är skönt att se inklusivitet och att highlighters kanske rör sig från champagne och isigt. Å andra sidan gillar jag det isiga, men ibland gillar jag produkter som jag inte trodde jag skulle gilla.

Jag var osäker på hur HFF skulle användas, men det är en produkt man får testa sig fram med och komma fram till vad som funkar för en själv. Är du torr i huden tror jag denna skulle vara jättefin att använda som primer (så som jag gör), är du oljigare än vad jag är så kanske kindbenen är din grej.

Charlotte Tilbury är ett cruelty-free märke och har veganvänliga produkter, Hollywood Flawless Filter är även vegansk.

INCI: Aqua/Water/Eau, Hydrogenated Didecene, Mica, Glycerin, Propanediol, Squalane, Cetyl Peg/Ppg-10/1 Dimethicone, Isoamyl Laurate, Hydrogenated Styrene/Isoprene Copolymer, Sodium Chloride, Caprylic/Capric Triglyceride, Hydroxyacetophenone, Polyglyceryl-4 Isostearate, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Glycosaminoglycans, Hoya Lacunosa Flower Extract, [May Contain/Peut Contenir (+/-): Iron Oxides (Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499), Bismuth Oxychloride (Ci 77163), Titanium Dioxide (Ci 77891).

 • 8.1/10
  Applicering - 8.1/10
 • 8.1/10
  Hållbarhet - 8.1/10
 • 7.2/10
  Nyansutbud - 7.2/10
 • 6.6/10
  Pris - 6.6/10
7.5/10

Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter

Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter är cruelty-free och vegansk, kostar ca 380 SEK.

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?