Aldrig aknefri?

Blir jag aldrig aknefri? Jag har ju gått på två kurer Isotretinoin, dokumenterade båda här på bloggen och du hittar dom här, för att jag haft/har besvärlig akne. Innan Iso så hade jag gått på antibiotika och fått krämer att kombinera med. Och nu är jag där igen. Eller ja, jag har inte A K N E direkt, jag har finnar – men efter Iso så hoppas man ju på att vara fri.

Färdigbehandlad med Isotretinoin!

Såhär såg min hud ut innan jag började med Isotretinoin, och nu har jag börjat få finnar längs käken och på hakan igen, och även på tinningarna. Aknen jag hade innan Iso klättrade upp på kinderna också. Det jag märkt efter Iso är att finnar läker ut snabbare, och jag har haft väääldigt få ”under huden knölar” (cystisk akne alltså), peppar peppar ta i trä.

MOTD: Beam

På den här bilden har jag just avslutat kur no 2 med Isotretinoin och min hud var strålande, jag gick ofta utan bassmink och enda problemet jag hade var såren i mungiporna som inte riktigt ville ge med sig. Men det gjorde dom som tur är efter ett tag.

Aldrig aknefri?
Aldrig aknefri?

Det här är situationen just nu, nä, inte så farlig men när jag har den erfarenheten jag har av akne så är jag rädd att det ska utvecklas till det igen. Jag har i alla fall varit i kontakt med hudmottagningen och vi kom fram till att jag bör prova att ta ut hormonspiralen då en känd biverkning av den är akne (den sattes ju in för att barnmorskan menade på att den kanske kan ha samma effekt på akne som kombinerade p-piller, och den lämnades kvar för att man behövde ha ett hormonellt preventivmedel under behandling med Iso) så det har jag gjort.

Det kunde ta några veckor innan hormonet som spiralen utsöndrar är ute ur kroppen, så jag avvaktar och försöker att inte stressa över detta.

0

4 Kommentarer

 1. ---
  12 februari 2019 / 09:46

  Jag fick hormonell akne — känns igen av att den dyker upp på nedre delen av ansiktet — av hormonspiralen som försvann när jag tog ut den, men jag har fortfarande kvar den akne jag led av innan spiralen. (Jag hade aldrig akne på kinderna/käklinjen innan men på andra ställen.) Hormonell akne svarar dåligt på Isotretonion och kommer mer eller mindre alltid komma tillbaka eftersom problemet ligger ”djupare”. Har du undersökt om det kan vara PCOS som kan vara en orsak till hormonell akne? Snubblade over bloggen när jag letade recension av Iduns Nordic Veil, så det kanske redan kommit upp. All sympati, akne suger!

  • Jenny
   Författare
   12 februari 2019 / 10:24

   Är med i en grupp på FB där flera med hormonell akne blivit hjälpta av Iso, men det är väl som med så mycket annat: individuellt. Jo, jag har PCOS, har en tid hos gynekologen iom att Iso ej hjälpte, så det är ju ett djupare problem som du sa. Hoppas du hade nytta av recensionen, och tack! Det suger verkligen.

 2. F
  28 oktober 2019 / 08:38

  Hej, vad är det för grupp på fb du är med i? Jag har samma problem, och tar en iso-kur just nu. Skulle gärna vilja gå med där

  • Jenny
   Författare
   28 oktober 2019 / 09:48

   Hej! Den heter Acnegruppen 😊

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?