Mitt köpstopp 2019: Februari & mars

I januari började jag med ett köpstopp som är tänkt att hålla hela 2019, jag har stött på lite motgångar men som jag skrev i tidigare inlägg så har jag hoppat på köpstoppet direkt efter att jag haft mitt återfall. Jag satsar 100% på att förändra mitt shoppingbeteende/shoppingberoende!

Mitt köpstopp 2019: februari & mars

Februari

I februari fyllde jag år och jag tyckte det var OK att köpa ett par saker jag haft på en önskelista, det blev ganska mycket kläder också vilket är varför mitt #köpstopp2019 nu har regler för klädinköp också. Jag får inte köpa något nytt om inte ett plagg gått sönder eller blivit för stort.

Min födelsedag var i slutet av månaden så 95% av månaden gick bra utan onödiga inköp.

Mars

När jag skriver detta är det den 28/3 och när jag ser tillbaka över min kalender där jag märkt ut när/om jag köpt något (och vad) så ser jag att jag vid 4 tillfällen i mars har shoppat något som inte var planerat. För att vara någon som tidigare shoppat 4 – 5ggr/vecka så tycker jag att 4ggr på en månad är för jävla bra!


Det dyker alltid upp något som lockar till köp, så därför har jag slutat följa många beautykonton på Insta samt läser mindre beautybloggar. Jag följer istället mer livsstilskonton och personer som gör alternativa makeup looks. Jag tror också att det hände något inom mig när jag bestämde mig för att sluta blogga om enbart beauty, jag känner inte press att köpa smink jag egentligen inte vill ha för att jag vill göra en trend look t ex.

Att jag bestämde mig för att inte enbart blogga om beauty beror dels på att jag vill få bukt med mitt shoppingberoende, men också för att Skatteverkets skärpta regler gör att man behöver skatta på allt möjligt, det var någon som sa att man behöver skatta på events, vad du äter på eventet och vad du får i en goodiebag. Jag har också tagit en paus från att ta emot pressutskick för att pressutskicken ska skattas på (marknadsvärdet på enskild produkt) och det finns inte rum i min budget för det.

I alla fall, februari och mars har gått bra. Mars gick bättre ??

0
Följ:

2 Kommentarer

 1. 4 april 2019 / 08:40

  Jag tycker det låter sjukt bra jobbat! Februari är ju dessutom så jäääkla mörk och tråkig och det finns inte så mycket att göra mer än typ fönstershoppa online, att ha köpstopp då är riktigt tufft. Jag klarade en månad med köpstopp! Men måste fundera något varv till på hur jag ska omsätta det till en mer fungerande vardag för att köra totalförbud en längre stund kommer nog inte gå.

  • Jenny
   Författare
   4 april 2019 / 10:08

   Tack så mycket! Håller med om att februari är mörkt, men jag fyller ju år den månaden så den brukar vara lite kul iaf. Bra att du klarade en månad! Det är tufft med köpstopp när man är van att bara köra på. Jag tillåter mig själv att köpa 3 saker varje månad, och det ska inkludera refills (om nåt tar slut och jag köper nytt). Det funkar ganska bra, men så har jag ju ett shoppingberoende i grunden. Det blir nog svårare med köpstopp då.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Secured By miniOrange

Söker du efter något?