#Söndagsmasken: Ole Henriksen Cold Plunge Pore Mask

Du har inte sett söndagsmasken på ett tag nu, så jag tyckte det var dags för lite beauty igen. Jag har testat Ole Henriksen Cold Plunge Pore Mask som är inspirerad av isvaksdelen i det skandinaviska bastubadandet. Jag har sett den här masken i såååå många selfies så det är inte sant!

#Söndagsmasken: Ole Henriksen Cold Plunge Pore Mask

Denna kylande mask ”detoxifies” porer (jag tror inte på detox, hört talas om levern någon?) och innehåller AHA syra som jobbar på hudens textur och BHA som går ner i porerna och städar. Resultatet ska bli en lugnad hud, med matthet och förfinade porer.

Tanken med isvaks-inspon är att man inte får det ena utan det andra, den kylande känslan får du genom att först applicera masken, vänta tills den turkosa leran ser ut att spricka och då tillsätter du kallt vatten och masken blir till ett lyxigt lödder.

#Söndagsmasken: Ole Henriksen Cold Plunge Pore Mask

På huden känns det som en len lera, den doftar en hel del men jag och mina ögon klarade av det. Leran är som du ser turkos till färgen och väldigt enkel att applicera, jag har använt en pensel från Skincity för att applicera masken och den är i precis rätt konsistens för att gå enkelt att applicera med penseln.

#Söndagsmasken: Ole Henriksen Cold Plunge Pore Mask

När 15 minuter gått, och masken börjat spricka, har jag spolat kallvatten i kranen och först använt händerna för att bygga upp löddret, som egentligen mest är masken som löser upp sig tycker jag, och inte fullt så mycket ”lyxigt lödder”.

Huden blev onekligen matt, något jag egentligen inte vill att min hud ska vara. Jag kan vara matt när jag är död, men det är värt det pga min hud producerar ändå olja och jag blir glansig ganska snabbt, men mest värt det eftersom jag upplever att porerna på näsan ser renare ut. Du vet hur prickig näsan kan se ut ibland, och näsan ser inte prickig ut efter att du använt den här masken. Du kan uppnå samma effekt med en billigare mask dock för den här masken kostar 505 SEK för 93 ml.

Vill du ha ett alternativ så kan Indy Beautys lermask passa, den har liknande konsistens, innehåller BHA syra och man får ungefär samma effekt, minus känslan av isvak.

  • 6.9/10
    Applicering - 6.9/10
  • 7.7/10
    Effekt - 7.7/10
  • 5.7/10
    Pris - 5.7/10
6.8/10

Ole Henriksen Cold Plunge Pore Mask

Ole Henriksen Cold Plunge Pore Mask är cruelty-free, finns bl a hos Lyko och kostar 505 SEK.

1
Följ:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Secured By miniOrange

Söker du efter något?