Jenny testar: Ole Henriksen Banana Bright Face Primer

Jag gillar Banana Bright Eye Crème från Ole Henriksen och blev intresserad när jag såg att det finns en primer som är gjord med tanken att den ska vara som ögonkrämen fast för ansiktet. I en video på Ole Henriksens kanal på YouTube sa dom till och med att folk använt ögonkrämen i ansiktet… hm.

Ole Henriksen Banana Bright Face Primer

Ole Henriksen Banana Bright Face Primer, 495 SEK

Denna primer är inspirerad av det som Ole Henriksen säger är makeupartisternas ”måste-ha-produkt”, bananpudret. Det gultonade pudret som hjälper till att ljusa upp huden. Primern ska ge lyster till ansiktet oavsett hur den bärs; under makeup, blandad i foundation, som en highlighter eller ensam – fantastisk lyster är utlovad.

Banana Bright Face Primer ska också jämna ut fina linjer och rynkor samtidigt som formulan ger ett underlag med lyster. Innehåller C-vitamin, som är Oles ”gyllene standard” för att minimera synliga ålderstecken samt E-vitamin som är en utmärkt antioxidant för att ge näring och vårda huden.

Ole Henriksen Banana Bright Face Primer

Förpackningen rymmer 30 milliliter och under korken finns en pump som ger lagomt med produkt med en pump. Tuben är gjord i mjuk plast vilket, tillsammans med de 30 ml gör den lämplig för resor. Den är varken för stor eller för liten och jag tror att den bör räcka, vid daglig användning, minst 2 månader då man inte behövde så mycket produkt för en applikation. Man kunde önska att Beauty News gjorde en Makeup Breakup på denna så man fick veta cirka hur många applikationer det finns i den… men jag gissar på runt 60 – 100 applikationer.

Ole Henriksen Banana Bright Face Primer

Priset på 495 SEK kan jag tycka är lite högt, men å andra sidan är det Ole Henriksen och deras produkter har ett högt pris… men är inte alltid värda sitt pris, t ex denna mask (som jag sen sålde). Och sen å andra sidan ligger en ”high-end” primer oftast i denna prisklass, andra primers som jag har är t ex Urban Decay Optical Illusion Complexion Primer som kostar 350 SEK/28 ml och BECCA First Light Priming Filter på 385 SEK/30ml.

Ole Henriksen kostar 16,50 SEK/ml, Urban Decay kostar 12,50 SEK/ml och BECCA kostar 12,83 SEK/ml.

Ole Henriksen Banana Bright Face Primer
Ole Henriksen Banana Bright Face Primer: Före applikation

Läser man recensioner på denna primer finns det ganska många som säger att den är ”too hydrating”, alltså på gränsen till att man ser svettig ut. Det har inte varit något problem för mig, den känns återfuktande och jag gillar hur den ser ut när den bärs ensam. Under smink så ger den lyster men detta är inget jag har testat så mycket då jag för tillfället helst skippar foundation. Jag tror att den kan upplevas som för återfuktande/ge svett-look för en oljigare hud än min, men min kombohud med oljig t-zon och normala kinder gillar den.

Resultatet tycker jag påminner om Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter, fast inte lika mycket glow som med den.

Ole Henriksen Banana Bright Face Primer
Ole Henriksen Banana Bright Face Primer: Efter applikation
Ole Henriksen Banana Bright Face Primer
Ole Henriksen Banana Bright Face Primer: Efter applikation

Min hud gillar denna primer, den känns som sagt återfuktande och den ger fin lyster. Om primern jämnar ut fina linjer och rynkor vet jag inte, dels har jag inga linjer eller rynkor och så har jag använt den för kort tid. Men jag gillar den och kommer experimentera mer med sätten att använda den på. Jag är skeptisk till att ha den som highlighter, den blir nog väldigt subtil och jag gillar just nu en boom-in-ya-face-highlighter.

Ole Henriksen Banana Bright Face Primer
Ole Henriksen Banana Bright Face Primer: Efter 8 timmar
Ole Henriksen Banana Bright Face Primer
Ole Henriksen Banana Bright Face Primer: Efter 8 timmar

På dessa två foton har det gått ca 8 timmar sen jag sminkade mig, jag använde primern, lite concealer (under ögonen och på en finne), highlighter (kindben, nästipp, haka) och brynprodukter. Jag kan förstå om man tycker att primern är ”too hydrating” för vid slutet av dagen är man rätt shiny, men inte på ett oljigt sätt utan mer glazed donut. Den jämnar ut hudtonen och ljusar absolut upp!

Ole Henriksen Banana Bright Face Primer kostar 495 SEK, finns att köpa bl a. hos KICKS och är cruelty-free ? och vegansk ?

 • 8.7/10
  Applicering - 8.7/10
 • 6.9/10
  Ingredienser - 6.9/10
 • 7.5/10
  Känsla - 7.5/10
 • 4.7/10
  Pris - 4.7/10
 • 8.2/10
  Resultat - 8.2/10
7.2/10

Ole Henriksen Banana Bright Face Primer

Ole Henriksen Banana Bright Face Primer kostar 495 SEK, finns att köpa bl a. hos KICKS och är cruelty-free ? och vegansk ?

2

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Secured By miniOrange

Söker du efter något?