Jenny testar: Lumene Instant Glow Fresh Skin Tint – Universal Light

För ett tag sen släppte Lumene en ny foundation, Instant Glow Fresh Skin Tint, den kommer i 3 nyanser och jag har nyansen Universal Light, det finns också Universal Medium och Universal Dark. Fresh Skin Tint har hudvårdsegenskaper, är lätt på huden och ska ge en perfekt finish.

Lumene Instant Glow Fresh Skin Tint

Lumene Instant Glow Fresh Skin Tint – Universal Light, 349 SEK

Det som drog mig till just denna foundation var att den verkar ge den finishen jag är efter, Lumene beskriver det som ”en ungdomlig och perfekt finish”. Med mina ord: definitivt inte matt. Fresh Skin Tint kommer som sagt i tre nyanser vilket kunde ha varit liv och död om den hade haft mer täckning och varit tvungen att just, täcka över och inte blandas in som Fresh Skin Tint gör.

Lumene Instant Glow Fresh Skin Tint

Förpackningen är en glasburk med ett lock i plast och för priset på 349 SEK får man standardmängden på foundation, 30 milliliter. När jag plockade upp burken ur förpackningen den kom i blev jag lite förvånad, den är så liten! Det kommer inte med någon spatel till denna utan det förväntar Lumene att du har själv, och jag hittade faktiskt en som varit till en dagkräm så det är så jag fått upp produkt ur burken.

Lumene Instant Glow Fresh Skin Tint
Lumene Instant Glow Fresh Skin Tint

När man öppnar safety sealen så slås man av en doft som är typisk för Lumene. Lite kemikalisk men fräsch i min näsa. Fresh Skin Tint har en gelliknande konsistens som lätt smälter in i din hud och ser faktiskt ut som hud också. Med rent nordiskt källvatten och nordiska alger återfuktas huden på djupet upp till 24 timmar, och det är nog lite det som ger Fresh Skin Tint dess fina, hudliknande, finish.

Universal Light ska passa dig med en ljus hudton och kan byggas upp till önskad täckning. Jag tycker det blev finast att inte bygga upp den och använda concealer på de områden där man behöver mer täckning.

Lumene Instant Glow Fresh Skin Tint
Lumene Instant Glow Fresh Skin Tint Before

På bilden ovan har jag ingen foundation eller concealer, jag har bara gjort min hudvårdsrutin och avslutat med en SPF. Jag har en arg finne mitt i pannan som det blir intressant att se hur mycket Fresh Skin Tint kan täcka och jämna ut det röda. Jag väntar mig inga mirakel eftersom täckningen är så lätt.

Lumene Instant Glow Fresh Skin Tint After

Här har jag applicerat Fresh Skin Tint med en F80 från Sigma, ja precis, den gamla godingen. Jag har också provat med en svamp och då har jag använt Linda Hallberg Cosmetics The Sponge, jag gillar båda sätten men med borsten tycker jag man får snudd på mer täckning än med en svamp – precis som det brukar vara med andra ord. Det finns inga spår av brush strokes i foundationen som det kan bli ibland, lite beroende på borsten, tekniken och foundationen.

Lumene Instant Glow Fresh Skin Tint

På denna bilden har jag lagt till lite concealer, jag använde Viva La Diva’s concealer med arganolja som jag nyligen köpt. Jag har använt concealer på finnen i pannan och lite under ögonen. Jag tycker att Fresh Skin Tint, när den väl är på huden, känns knappt, den gelliknande konsistensen gör att den smälter in i huden och jämnar ut hudtonen något och ger lyster. Precis vad jag vill ha! När jag testat Fresh Skin Tint har jag enbart använt foundationen (och concealer), ingen primer alltså, för jag tycker om att se hur foundationen fungerar på egen hand utan hjälpen av en primer.

Fresh Skin Tint ser verkligen ut som hud på huden, den låter fräknar och så lysa igenom, jag har också bara använt puder under ögonen och där jag inte vill vara så glowig. Jag tror att du som är torr eller normal i huden skulle gilla denna, är du oljig så kanske den är lite för glowig för dig, unless det är your jam. Värt att säga är att jag tycker den är dryg också, väldigt lite produkt räcker en lång väg.

Lumene Instant Glow Fresh Skin Tint

Hållbarheten då? Kort sagt är den super! Minst 10 timmar utan att ha bättrat på något, Lumene har verkligen rätt recept på basprodukter. Här har jag haft foundationen på mig från morgon runt kl 8 till kväll vid kl 18. Jag har lagt till bryngrejs men glowet står foundationen helt för på egen hand!

Lumene Instant Glow Fresh Skin Tint är cruelty-free och vegansk. Finns att köpa bl a. hos KICKS och kostar 349 SEK.

INCI: AQUA (WATER), DICAPRYLYL CARBONATE, DIMETHICONE, BETULA ALBA (BIRCH) JUICE, BETAINE, GLYCERIN, CAPRYLYL METHICONE, SODIUM ACRYLATES COPOLYMER, PEG-12 DIMETHICONE, RUBUS CHAMAEMORUS (CLOUDBERRY) SEED EXTRACT, PHENOXYETHANOL, POLYSILICONE-11, ETHYLHEXYLGLYCERIN, LECITHIN, PROPANEDIOL, BUTYLENE GLYCOL, MICA, POLYURETHANE-39, DISODIUM EDTA, PHENETHYL ALCOHOL, SODIUM CARRAGEENAN, CITRIC ACID, MARIS SAL (SEA SALT), TOCOPHEROL, BENZYL SALICYLATE, LINALOOL, CITRONELLOL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, PARFUM (FRAGRANCE), (CI 77491, CI 77492, CI 77499) IRON OXIDES, (CI 77891) TITANIUM DIOXIDE

 • 8.5/10
  Applicering - 8.5/10
 • 9.2/10
  Hållbarhet - 9.2/10
 • 5.2/10
  Förpackning - 5.2/10
 • 8.4/10
  Ingredienser - 8.4/10
 • 6/10
  Nyansutbud - 6/10
 • 6.7/10
  Pris - 6.7/10
 • 8.5/10
  Resultat - 8.5/10
7.5/10

Lumene Instant Glow Fresh Skin Tint

Lumene Instant Glow Fresh Skin Tint kommer i 3 nyanser, finns att köpa bl a. hos KICKS och kostar 349 SEK.

2

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?