Wet n Wild säljs i Kina

Wet n Wild säljs i Kina

Wet n Wild säljs i Kina

De senaste dagarna har den del av beauty communityt som jag rör mig i buzzed med nyheter om Wet n Wild som i ett års tid sålt sina produkter i 30 affärer i Kina (Shanghai). I deras uttalande (efter att dom varit tysta i ärendet samt raderat negativa kommentarer från följare/kunder) påstår dom att dom kan sälja i Kina och kringgå lagarna om djurtester. Läs deras uttalande nedan.

“wet n wild does not test on animals. wet n wild is a global brand for beauty lovers, inclusive of all ages, ethnicities, skin colors, ideologies, and economic statuses. Cruelty-free has and will remain a key pillar of our brand. In 2018, Watsons began offering our products to beauty enthusiasts in China via a pilot program with 30 stores. wet n wild products sold in China are domestically manufactured in China, and as such do not require animal testing.

Since 2014, China no longer requires animal testing for domestic non-special use cosmetics. wet n wild products were able to enter the Chinese market maintaining our commitment to providing customers cruelty-free, high-quality, on-trend products they can feel good about buying and wearing. As a trusted leader in cruelty-free beauty, we will continue working closely with the Chinese government, and all governments, to adhere to our strict guidelines for cruelty-free beauty globally.

Stefano Curti
Global President”

Det här är väldigt tråkigt, Wet n Wild är ett bra budgetmärke där många produkter är veganska. Jag har själv ett par Wet n Wild produkter men kommer inte köpa fler, dom är på ett sätt i en gråzon men även om dom slutar sälja sina produkter i Kina är deras sätt att hantera detta på helt fel.

Klistrar in ett citat från Cruelty-Free Kitty’s inlägg:

”Although there recently were developments in mainland China concerning both pre-market and post-market animal testing, the Chinese government may still require animal tests to be performed on cosmetics. Even though Wet n Wild is made in China, all cosmetics sold in China may undergo tests on animals post-market as of May 2019, when these pictures were taken. There’s no possibility of a “loophole” here.”

Du kan läsa mer om detta på Suzanas blogg Cruelty-Free Kitty där hon skrivit om detta ingående och med detalj. Länkar inläggen nedan.

Inlägg 1: Wet n Wild Caught LYING About Being Cruelty-Free And Secretly Selling in China
Inlägg 2: Wet n Wild’s Response: Aware Of Their Presence In China & Still Trying To Mislead Customers

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?