Jenny testar: MAKETHEMAKE

Skincitys märke Make The Make har jag varit nyfiken på och nu har jag testat ett par produkter från märket, bland annat en bronzer och concealer.
Make The Make

Make The Make

Make The Make är ”makeup-infused skincare”, en kombination av det bästa från aktiv hudvård och lystergivande makeup. Produkterna vårdar och behandlar din hud samtidigt som den framhäver dina drag. De ska passa alla hudtyper och man har tagit hänsyn till olika hudtillstånd och fokus ligger på resultat och finish. Make The Make är utvecklat av hudterapeuter och kemister med stor erfarenhet, expertis och kunskap.

Jag har testat Vitamin C Soft Compact Bronzer, Ceramide Elastic Concealer samt Niacinamide Soft-Focus Primer.

Make The Make Niacinamide Soft-Focus Primer

Niacinamide Soft-Focus Primer, 199 SEK

Denna primer med niacinamide har en silkeslen, innovativ gel som förbereder huden för foundation och skapar en ljusreflekterande, utjämnande och lystergivande barriär mellan din hud och din makeup. Niacinamid är en kraftfull antioxidant som ger långvariga uppljusande effekter på huden. Primern har ett lätt rosa skimmer skapat av kiseloxid och förstärker hudens naturliga glow.

Jag upplever primern som lätt utjämnande, blurrar porer och att den ger en naturlig finish. Min hud är kombinerad, jag har oljiga partier och normala kinder. Jag har testat primern under foundation och på egen hand och gillar den i båda lägena. Med foundation upplever jag att min bas sitter på plats något längre än vanligt men jag gillar den ännu mer på egen hand, för att ge huden den där kombinationen av en lätt matt finish och glow.

Make The Make Ceramide Elastic Concealer

Ceramide Elastic Concealer, 199 SEK

Ceramide Elastic Concealer finns i 5 nyanser, inte ett jättebra nyansutbud men det är ändå bättre än light/medium/dark. Concealern ska ge full täckning och har en lätt creme textur. Den ska täcka ojämn hudton, mörka ringar och torrhet samtidigt som den minskar synligheten av fina linjer och stärker hudens egna barriär med hjälp av ceramider och peptider.

Jag håller med om att concealern har full täckning och bäst tycker jag man applicerar den med borste eller en svamp. Sen får jag, då jag har lite torrfläckar runt ögonen just nu, använda mitt finger och typ värma upp den lite för att den ska smälta in i huden. Den creasar men inte mer eller mindre än andra concealers.

Make The Make Concealer Jämförelse

Som referens för concealern har jag dessa nyanser hos andra märken (vänster > höger):
Make The Make Ceramide Elastic Concealer – NB1
Glossier Stretch Concealer – Light/G11
NYX HD Wand Concealer – Porcelain
Tarte Shape Tape – Fair Neutral
Viva La Diva Concealer With Argan Oil – Pure Light

Make The Make Vitamin C Bronzer

Vitamin C Soft Compact Bronzer, 289 SEK

Vitamin C Soft Compact Bronzer finns i 3 nyanser, SB 1, SB 2 och SB 3. Jag har nyansen SB 1 som är den ljusaste. Vit C Bronzer ger en solkysst look och smälter in i hudens naturliga ton och konturer och ger en lätt-till-medium-täckning. Den ska ha en unik textur som gör den lätt att applicera.

Jag är i en period där jag inte använder foundation pga orka, så jag har mest använt bronzern rakt på en primer (antingen Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter, Ole Henriksen Banana Bright Primer eller Niacinamide Soft-Focus Primer). Den fastnar inte på en fläck även fast underlaget är lite klibbigt, jag har applicerat den med MTM Bronzing Brush, den lägger sig fint på huden och ger faktiskt ett solkysst glow.

Make The Make Bronzer Concealer Swatch
Swatches

Samtliga Make The Make produkter är veganska och cruelty-free, och det finns allt från makeup till borstrengöring. Pris från 99 SEK.

6

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?