6 shoppingfria månader börjar nu!

6 shoppingfria månader börjar nu!
Bild av AdoreBeautyNZ från Pixabay

När min psykolog först föreslog 6 shoppingfria månader tyckte jag att hon överskattade min vilja och envishet ganska mycket, ja – jag vill sluta shoppa så som jag gör, men att klara 6 månader… oj. Men efter mitt återfall i slutet på december, och mina återfall som aldrig är små utan bara blir större och större, så bestämde jag mig för att göra något åt det och att satsa på 6 månader utan shopping. I fredags skrev jag vad jag lärde mig av min no-buy 2019 och jag kommer använda det när jag nu försöker en gång till med en no-buy. Det stämmer inte riktigt, det inlägget kommer på onsdag den 4/3, men jag kommer använda det jag lärde mig såklart!

Jag har inget riktigt skäl till varför det dröjde till 1a mars innan jag börjar mina shoppingfria månader, jag har funderat lite på vilken vändning bloggen tar om jag inte köper något nytt utan shops my stash istället och jag har funderat på om jag ens vill fortsätta blogga.

Och det kom jag fram till att jag vill, bloggen är min hobby och jag tycker det är kul och lustfyllt till skillnad från andra saker i vardagen. Jag kommer fortfarande blogga om beauty men jag kommer göra mitt bästa för att inte köpa något under dessa 6 månader för att bryta mitt beteende/beroende. Kommer använda bloggen för att dokumentera dom här månaderna och för att dela makeup looker, outfits, möjligen recensioner… så allt kommer vara som vanligt, förutom att alla inlägg kommer handla om produkter och plagg jag redan har.

Till en början kommer jag ha delmål på en vecka i taget, är det en dålig dag så tar jag det en dag i taget. Är rädd för att sätta upp 6 månader som mål på en gång för att det ska kännas övermäktigt och att jag ger upp om jag köper något impulsivt. Tanken är också att det är HELT shoppingfritt, inte ens om något tar slut… vi får se hur det går.

2

3 Kommentarer

 1. 2 mars 2020 / 09:03

  Önskar dig all lycka med din no buy, håller både tummar och tår för att det ska gå bra 💕

  • Jenny
   Författare
   2 mars 2020 / 10:18

   Tack så mycket! Uppskattar all tumhållning jag kan få!

  • Jenny
   Författare
   2 mars 2020 / 10:19

   Tack så mycket! All tumhållning jag kan få är bra 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?