Om mig

Jenny Elisabeth

Jag som bloggar här heter Jenny Elisabeth. Jag är en norrländska som bytt norr mot söder och således snö mot slask och hamnat i Falkenberg. Här har jag bott med min katt Luxx, #luxxthecat, sen 2007. Jag har en förkärlek till cruelty-free beauty, veganism, gothic rock, sammet, fishnets och Dr Martens. Jaså, du ville veta mer än så?

Jag ”decluttrar” mitt hem på månadsbasis men tycks ändå ha för mycket grejer, lyssnar helst på goth/gothic rock/post-punk, äter färska jordgubbar (eller hallon) så ofta jag kan och tittar gärna på Dr Who. De senare två helst på samma gång!

Jag skulle gladeligen spendera hela livet iklädd en pyjamas eller en tyllkjol. Jag ääälskar svart läppstift och min go-to look är läppstift, bryn och highlighter! Andra saker man kan nämna är; jag har en kronisk psykisk sjukdom, jag gillar podcasts om goth, veganism, feminism, HBTQ och hudvård, är definitivt en crazy cat lady och gillar sci-fi, dokumentärer, brittisk humor och kroppskonst.

Om bloggen

Min blogg startades som en renodlad skönhetsblogg, till en början var inte fokuset på cruelty-free skönhet utan det kom senare. Förutom skönhet så skriver jag också om min resa till ett liv fritt från shoppingberoende, det kan du läsa mer om här och mitt köpstopp kan du läsa om här. Numera är bloggen lite mer av en livsstilsblogg, och du får också läsa om stil och veganism.

Vad menar jag med cruelty-free?

Min definition av cruelty-free är att varken produkten eller ingredienserna testats på djur i något skede av tillverkningen. Ett cruelty-free märke är för mig detta. Lista skapad med hjälp av The Cruelty-Free Beauty Box. Du kan läsa mer om vad cruelty-free är här.

  1. Testar inte produkten eller ingredienser på djur i något skede
  2. Tillåter inte tredje part att testa på djur
  3. Ingredienser från leverantörer testas inte på djur
  4. Testar inte på djur när lagen kräver det, t ex säljer inte produkter i Kina
  5. Ett moderbolag kan vara ej cruelty-free, jag supportar märkena under moderbolaget som är det

Vegan

I september 2018 började jag ställa om min kost till en vegansk kost, jag ville att mina tankar skulle reflekteras i mina handlingar. Så jag har valt att äta en vegansk kost och jag rör mig mer och mer mot en vegansk livsstil. Jag älskar djur och vill inte att dom ska skadas varken för en skönhetsprodukt eller för en bit kött på tallriken. I dagsläget äter jag inte kött, fågel eller fisk och har uteslutit ägg, honung och nästan alla mjölkprodukter.

Jag är absolut inte perfekt och det viktiga för mig är att inte försöka leva upp till att vara perfekt heller, jag kommer göra misstag och jag tror inte heller att det finns någon som är en ”perfekt vegan”.

Utsedd till

Daisy Beauty Jury Årets Skönhetsskribent

Satt i DB Awards Jury 2018 / Nominerad till Årets Skönhetsskribent 2017

Secured By miniOrange

Söker du efter något?