Läppoljor, en jämförelse

av Jenny Elisabeth
8 views

Läppoljor, en jämförelseJag tänkte göra en jämförelse mellan de 4 olika läppoljorna jag har i min ägo. Alla oljor är väldigt olika från varandra, även fast ingredienserna är lika. De har olika egenskaper, och vissa har färgpigment och andra inte. Let’s begin!

Clarins Instant Light Lip Comfort Oil

Clarins Instant Light Lip Comfort Oil är en gelé-liknande historia som lugnar läpparna och ger dem näring plus en subtil färg. Oljan doftar olika beroende på nyans, 01 Honey doftar honung och 02 Raspberry, ja… det säger sig självt 😉 Innehåller bl a växtoljor från jojoba, hasselnöt och Mirabelle-plommon.

Jag tycker: att oljan är lätt men ändå på den tyngre sidan, den är återfuktande och känns lite klibbig på läpparna, 02 Raspberry ger en fin färg åt läpparna och båda varianterna ger en fin glossig finish. Vill du prova på en läppolja så är detta ett bra första steg.

KÖPINFORMATION

 • Pris: 170 kronor
 • Mängd: 7ml
 • Inköpsställen: Där Clarins säljs
 • Betyg: 4/5, en mycket skön olja som gör det den ska! Lite minus för att den känns lite klibbig…

Lancôme Juicy Shaker

Lancôme Juicy Shaker är en kombination av ett läppglans och en läppolja, och har alltså egenskaper från både och. Oljor som sötmandel, tranbär och omega 3 är kombinerade och skapar en vårdande och återfuktande kombo. Den har även olika doft beroende på nyans.

Jag tycker: denna läppolja är en favorit, och det är kul med färgpigmenten som ger olika resultat på läpparna beroende på din egen läppfärg, hur pass pigmenterade läppar du har osv. Även denna är återfuktande, ger fin färg till läpparna, lämnar ingen stain och kommer i 14 olika nyanser. Vill du ha ett läppglans som är lite mer vårdande, kanske känns som en olja? Prova dessa!

KÖPINFORMATION

 • Pris: 225 kronor
 • Mängd: 6,5ml
 • Inköpsställen: Där Lancôme säljs
 • Betyg: 5/5, färg, vårdande ingredienser, skön konsistens – perfekt!

Hourglass Lip Treatment Oil

Hourglass Lip Treatment Oil är en olja med en blandning av eteriska oljor, växtoljor och vitaminer som lindrar torra och spruckna läppar. Samt skyddar mot miljöpåverkan. Den innehåller bl a dessa eteriska oljor: lavendel, citron, rosmarin och vanilj. Och dessa växtoljor: hasselnöt, kukuinöt olja, nypon och jojoba, oljan har även vitamin A, B5, C och E.

Jag tycker: att den är lite svår att få tag på från Sverige, och det är ett minus. Ett plus är att den är riktigt bra! Oljan är lite trögflytande till skillnad från t ex Lancôme, den är även tjockare än Clarins oljan. Men det ligger den inte i fatet, för jag tror konsistensen är lite vad som bidrar till att den är så återfuktande och lindrar problem man kan ha med läpparna.

Har du provat på oljor och vill ha något lite med mer power så kan denna vara för dig! Denna är dyrast i detta test, men har även högst mängd.

KÖPINFORMATION

 • Pris: 400 kronor
 • Mängd: 7,5ml
 • Inköpsställen: Net-a-Porter till exempel
 • Betyg: 4/5, det är inte Hourglass fel (eller är det det?) att den inte finns i Sverige, men det hindrar mig från att ge den en 5a

YSL Volupté Tint-in-Oil

YSL Volupté Tint-in-Oil är en rik olja med färgpigment. Och var den första oljan med denna kombination. Doften är fruktig och ska nog föreställas vara mango. Bland ingredienserna finns fyra olika eteriska oljor som ger långvarig återfuktning (osäker på svensk översättning så citerar dem nedan).

Apricot Kernel Oil, Coriander Fruit Oil, Jojoba Seed Oil, and Possiflora Edulis Seed Oil

Jag tycker: denna olja är lättast av alla de jag har testat, den har färg och en väldigt härlig applikator som kramar läpparna och ger ett fint resultat. Oljan känns inte klibbig på läpparna och ger en glossig finish med en touch av färg. Vill du ha en olja som vårdar och har färgpigment, då är denna för dig!

KÖPINFORMATION

 • Pris: 295 kronor
 • Mängd: 6ml
 • Inköpsställen: Där YSL säljs
 • Betyg: 5/5, detta är en favorit, den återfuktar och ger fin färg, tumme upp!
0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer