Recension: Giorgio Armani Luminous Silk Foundation

av Jenny Elisabeth
24 views
Jenny testar: Giorgio Armani Luminous Silk Foundation

INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR FÖR KICKS

Idag testar vi Giorgio Armani Luminous Silk Foundation. Denna foundation är en klassiker/kult produkt och något som man kanske känner att man absolut vill ha eller måste testa. Men här testar jag den åt dig! Förpackningen är i glas och har en kork man kan ta av och som döljer en pump. Mängden är standard för foundation och ligger på 30ml.

Jenny testar: Giorgio Armani Luminous Silk Foundation

Nyansen jag har är #3 Pale Peach som är den ljusaste nyansen med neutrala undertoner. Varför den heter “pale peach” kan man fråga sig, den ser väldigt varm ut på min arm men blev lite mer neutral i ansiktet. Det finns över 20 nyanser av denna foundation om jag inte minns fel, och foundationen är olje-fri och har ingen SPF. Den är även återfuktande och ska passa alla hudtyper.

Som referens för nyansen jag valt så har jag nyans NC15 hos MAC, Gobi hos NARS, B10 hos YSL och Chanel samt 010 hos Dior.

Jenny testar: Giorgio Armani Luminous Silk Foundation
Giorgio Armani Luminous Silk: Före

Täckningen är byggbar och med en pump (som var lite svår att kontrollera) får man ett lätt lager med lätt täckning, jag valde att bygga upp täckningen och applicerade ett lager till. Såklart valde jag att testa foundationen på en av de varmare dagarna här i Falkenberg, jag kom också på idéen att gå till COOP och handla lite. Så jag har testat den ordentligt kan man säga, med lite svett och ansträngning 😉

Jenny testar: Giorgio Armani Luminous Silk Foundation
Giorgio Armani Luminous Silk: 1 timme efter applikation

Jag testade foundationen under närmare 8 timmar, och bilderna är tagna i dagsljus, utan blixt, utan concealer, utan puder och utan primer. Bara foundation. Vid applicering upplevde jag att foundationen var ganska “slippery“, vilket kan komma från faktumet att den har en del silikon bland ingredienserna. Den gled på bra och det var lätt att få ett jämnt resultat.

Den silikontunga formulan gör att foundationen döljer vissa problem i hudtexturen och fungerar lite som en primer.

Jag som har blandhy med lite oljig t-zon tyckte att foundationen gav en fin lyster till hyn, som senare under dagen blev till lite extra glans, jag hade inga problem med hållbarheten under dessa 8 timmar, men den ska kunna hålla längre än så, den samlades inte vid näsvingarna eller fastnade i torra partier. Den såg väldigt bra ut på bild också!

Skulle tro att en torr hy skulle tycka om denna foundation, då jag fann den lite återfuktande och den skulle ge en dewy och fräsch look till en torr hy. En lite mer oljig hy, mer oljig än min hy, skulle kanske ha lite problem med hållbarheten. Men är du känslig för silikon kan denna foundation göra mer skada än gott.

INCI: Water, Cyclopentasiloxane, Glycerin, Isododecane, Alcohol, Polyglyceryl-4 Isostearate, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Hexyl Laurate, Disteardimonium Hectorite, Phenoxyethanol, Acetylated Glycol Stearate, Magnesium Sulfate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Tristearin, Cellulose Gum, Nylon-12, Limonene, Benzyl Salicylate, Linalool, Diphenyl Dimethicone, Acrylates Copolymer, Fragrance, Disodium Stearoyl Glutamate, Methylparaben, Butylparaben, Butylphenyl Methylpropional, Aluminum Hydroxide, Hexyl Cinnamal May Contain: Titanium Dioxide, Iron Oxides, Ultramarines, Mica.

Kommer du testa denna foundation efter att ha läst min recension? Berätta gärna varför/varför inte i kommentarsfältet!

0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer