Min akne historia: 3 veckor med Mirena

av Jenny Elisabeth
18 views

Det har nu gått 3 veckor med Mirena, Mirena är en hormonspiral, ett intrauterint inlägg (livmodersinlägg) som utsöndrar hormonet levonorgestrel som liknar det naturliga gulkroppshormonet. Mirena är ett hormonellt preventivmedel och ibland kan hormonella preventivmedel ha andra effekter än bara det som det är tänkt för. Det finns även ett p-piller, Yasmin, som påverkar hyn.

Jag har som sagt haft spiralen i 3 veckor och jag tycker redan att man kan se en skillnad på min hy…

3 veckor med MirenaDetta foto tog jag för 4 veckor sedan (15/5), jag har ganska mycket röda ärr från akne på höger kind speciellt, litegrann på vänster också. Det man inte ser på bilden är hur min käke ser ut, det var fullt med aktiv akne och ärr.
3 veckor med Mirena 3 veckor med Mirena

Dessa bilder tog jag igår (14/6), och även om jag har lite aktiv akne ännu så tycker jag att man kan se en förbättring. Hyn är lite röd för jag har precis rengjort den med min Foreo Luna Mini 2. Men kinderna ser bättre ut, akneärren har blekts lite och jag har inte lika mycket problem med cystisk akne.

Förutom Mirena som kan påverka så har jag använt Sunday Riley Good Genes och Luna Sleeping Night Oil en gång i veckan, jag använde dem först ett par gånger i veckan men Good Genes verkar ta slut väldigt fort så jag har minskat till en gång i veckan. Jag har även börjat använda en Foreo Luna Mini 2. Så dessa saker kan ju också påverka hyn, men jag tror att mycket ligger hos Mirena då jag inte varit så konsekvent med de andra sakerna.

Om det ser ut såhär efter 3 veckor så ser jag fram emot de kommande veckorna.

Uppdatering: den 25/9 2017 började jag med Isotretinoin, här kan du läsa om det.

0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer