Livsstil

The Goth Tag

1. Hur länge har du varit gothare?
Jag skulle säga sen jag var 14 år ungefär, då hittade jag ett album med Bauhaus i en lokal affär som tog in lite all möjlig musik och så började allt… Jag klädde mig alltid i svart så det var inte någon omställning direkt. När jag var 4 år fick jag för första gången bestämma vad jag skulle ha för kläder. Och jag tittade i katalogen och pekade till slut på ett svart set, byxor och tröja.

2. Hur introducerades du till goth?
Jag bodde i en liten by där alla såg ut som varandra, men när jag hittade det albumet med Bauhaus och upptäckte en annan värld så älskade jag allt med den världen. Jag började att söka på Internet om vad Bauhaus var för musikstil för att hitta mer musik som dem, och upptäckte på så sätt goth. Jag introducerade den till mig själv kan man säga.

3. Vilken subgenre till goth skulle du placera dig i?
Jag är din standard goth, inte någon subgenre då tradgoths och nugoths är just det – goths. Så jag ser inte att det finns någon subgenre av goth.

4. Vad är grunden till den gotiska subkulturen enligt dig?
Musiken är grunden, allt annat är sekundärt och kommer sig naturligt efter att man hittat musiken.

5. Vad tycker du inte om med att vara goth?
Något som gör det svårt är att vara en plus size goth, det är svårt att hitta de kläderna man vill ha i rätt storlekar. Något annat jag inte tycker om är att folk misstar en för en emo.

6. Vad tycker dina föräldrar?
Jag vet att mamma skulle föredra om jag hade en annan frisyr, pappa vet jag inte… De älskar mig, det vet jag, men om de förstår allting fullt ut vet jag inte. Ingen av dem har, vad jag vet, varit alternativa. Pappa är dock alternativ till musiksmaken. Mamma förstår inte detta med piercings och varför “man vill göra hål på sig själv” men pappa gillar tatueringar.

7. Ögonbryn eller inga ögonbryn?
Jag har valt att behålla mina ögonbryn, för jag har nog svårt med att fylla i dem när jag ska sminka mig så som det är, så att inte ha några alls skulle bara orsaka frustration. Men jag gillar looken av inga ögonbryn och målade ögonbryn.

8. Favoritgrupp?
The Cure, Bauhaus, The Sisters of Mercy, Corpus Delicti, She Past Away, Bella Morte – går inte att välja en.

9. Din åsikt om Marilyn Manson?
Jag gillar inte Marilyn Manson, jag kan förstå varför han länkas till goth på grund av sitt utseende. Men hans stil varierar och jag tycker inte att något är speciellt goth. Hans musik låter mer som metal i mina öron.

10. Hur var dina babybat år?
Jag bodde som sagt i en liten by ute i ingenstans, det fanns inga andra gothare och absolut inga klubbar. Jag växte in i kulturen med hjälp av musiken, böcker och filmer. Och framför allt Internet. I skolan var det jag och ett par till som hade en alternativ stil och smak. Jag hade möjligheten att skapa min egen variant av goth, och det gjorde jag.

Om Jenny

Hej, jag heter Jenny – det är jag som skriver här på jennyelisabeth.se! Jag skapade den här bloggen 2016 för att ha någonstans att dela med mig av mina beautyfavoriter – numera så delar jag med mig av mindre beauty och mer av mitt dagliga liv.

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.