Recension: The Body Shop Dead Sea Salt Scrub

av Jenny Elisabeth
2 views
The Body Shop Mediterranian Salt Scrub

The Body Shop Dead Sea Salt Scrub (numera Mediterranian Salt Scrub)

I våras köpte jag två produkter ur The Body Shop’s serie Spa of The World™, nämligen: Japanese Camellia Cream, som jag snabbt recenserade och Dead Sea Salt Scrub som nu heter Mediterranian Salt Scrub. Det tog mig lite längre tid att ta mig för att testa skrubben…

Dead Sea Salt Scrub innehåller salt från Döda Havet och har en hög halt av mineraler som vår kropp kan ta till oss när porerna öppnar sig. Skrubben har grova saltkristaller och man ska massera energiskt med skrubben och resultatet blir en uppfriskad hud.

Jag tycker: Saltkristallerna i skrubben är stora och har göttigt riv. Produkten har en god doft och känns som ett skrubbande kroppsbalm. Eftersom den har en tjock och krämig konsistens kan det kännas som att man har en hinna på huden, upplevde detta när jag tvättade kroppen med duschgel och sen skrubbade med Dead Sea Salt Scrub. Det löste sig när jag vände på processen! Skrubben är dryg och du behöver inte en hel hand full för att täcka kroppen (armar och ben), utan det räcker med en halv hand. Förpackningen är det inget fel på heller, egentligen. Den är lite stor för min hand och det är svårt att få upp locket i duschen när man har blöta händer. På det stora hela gillar jag Dead Sea Salt Scrub, förpackningen är väl det enda jag kan klaga lite på.

INCI: Ethylhexyl Palmitate (Skin Conditioning Agent), Maris Sal (Abrasive), Sodium Chloride (Viscosity Controlling Agent), Helianthus Annuus Hybrid Oil (Emollient), Silica [NANO]/Silica (Absorbent), Mangifera Indica Seed Oil/Mangifera Indica (Mango) Seed Oil (Emollient), Glycine Soja Oil/Glycine Soja (Soybean) Oil (Emollient), Parfum/Fragrance (Fragrance Ingredient), Phenoxyethanol (Preservative), Hexyl Cinnamal (Fragrance Ingredient), Benzyl Salicylate (Fragrance Ingredient), Tocopherol (Antioxidant), Limonene (Fragrance Ingredient), Linalool (Fragrance Ingredient), Helianthus Annuus Seed Oil/Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (Emollient), Geraniol (Fragrance Ingredient), Rosmarinus Officinalis Extract/Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract (Astringent), Datem (Emollient), Citric Acid (pH Adjuster), CI 77891/Titanium Dioxide (Colorant)

0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer