Livsstil

The Goth Challenge 1 – 5

Jag hittade denna goth challenge på bloggen The Everyday Goth. Det är 30 frågor om goth och saker som har med det at göra. Jag har delat upp dem på 5 frågor till 6 inlägg. Detta inlägg är frågorna 1 – 5.

The Goth Challenge

1. Hur upptäckte du goth?
– Jag var 14 och hittade ett album av gruppen Bauhaus i en rea-sektion på en liten musikaffär. Efter det så sökte jag liknande musik och hamnade på olika sidor på Internet som förklarade vad goth var, and I was hooked.

babybat1
babybat2
babybat3

2. Dela med dig av foton och minnen från dina Babybat år
– Jag experimenterade lite med stilar, från 14-års ålder till kanske 19-års ålder var det mer trad goth som gällde, men började sen gå in på cybergoth. Jag har tyvärr INGA foton kvar på mig själv från åldrarna 14 – 19… Men här är ett par foton jag hittade där jag är ungefär 19 – 21 år gammal.

Ett minne som etsat sig fast är hur jag i “full mundering” sitter på busstationen i Haparanda och väntar på mamma, det kommer en äldre dam och sätter sig bredvid mig. Vi pratar länge och mycket. När mamma sen kommer frågar damen “är det här din dotter?“, mamma svarar “ja” och sen säger damen “åh, vi har haft så trevligt här!“.

3. När kom du ut ur goth garderoben?
– Måste ha varit den dagen jag valde tyllkjol och korsett som outfit för skolan, jag kanske var… 16 år.

4. En stereotyp eller klyscha som du kan relatera till?
– En stereotyp är ju att alla gothare är deprimerade och/eller skadar sig själva, det kan jag relatera till för det är min “vardag” kan man säga. Jag lever med psykisk (o)hälsa dagligen och det är ju lite stereotypt…

5. Finns det något band eller en grupp nära dig?
– Gothscenen är lika död i Falkenberg som den var i Haparanda, tack gode Gud för the Internetz så man får tillgång till bra musik!

Om Jenny

Hej, jag heter Jenny – det är jag som skriver här på jennyelisabeth.se! Jag skapade den här bloggen 2016 för att ha någonstans att dela med mig av mina beautyfavoriter – numera så delar jag med mig av mindre beauty och mer av mitt dagliga liv.

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.