Kroppsmodifiering

Stress & nya piercings

Stress & nya piercings

Jag var till Göteborg i onsdags, hade planerat det ett tag – och så fick jag julklappspengar så jag kunde slå slag i saken. Planen var ett besök hos Ed’s Kroppskonst för två nya piercings, byte av lite smycken och som grädde på moset träffa Annica som har bloggen Guld med ADHD. Jag och Annica har varit vänner i flera år, vi har även bott ihop ett tag. Och vi är ganska lika.

Efter turen i Göteborg, alla intryck i form av ljud och människor, så var dagarna efteråt väldigt lugna. Det blir så mycket aktivitet på en gång, och när det redan känns i ens huvud som att man står mitt i Nordstan fullt med människor som pratar i munnen på varandra, ja. Då kan ni föreställa er hur det blir när det även utanför huvudet är en massa ljud.

Jag blir utmattad, behöver vila. Jag sov mer och gick omkring i pyjamas, gick knappt ut för det hade varit för mycket. Jag kände mig omtöcknad, nästan bakfull av alla intryck. Det är något jag kopplar ihop med min psykiska ohälsa, jag är inte stresstålig för fem öre och att vara utanför lägenheten för mig är stress.

Hur hanterar du stress, och regerar du likadant på att gå utanför hemmet?

Om Jenny

Hej, jag heter Jenny – det är jag som skriver här på jennyelisabeth.se! Jag skapade den här bloggen 2016 för att ha någonstans att dela med mig av mina beautyfavoriter – numera så delar jag med mig av mindre beauty och mer av mitt dagliga liv.

3 Kommentarer

 • Hallow
  15 januari, 2017 at 22:17

  Åh hjälp, igenkänningsfaktorn är hög! Efter en dag med socialisering så behöver min hjärna en hel dag efteråt att bara vara för sig själv och hyperventilera, haha. Det där med baksmälla var klockrent. För min del handlar det nog om en kombo av psykisk ohälsa och en väldigt introvert personlighet.

  Jag hittade din blogg lite slumpartat och blev glatt överraskad av att det finns fler alternativa än jag på internet som är födda före 90-talet. Är gammal i bloggvärlden men det var många år sedan jag faktiskt bloggade offentligt och läste andras alster.

  Svara
  • Jenny
   16 januari, 2017 at 07:15

   Har inte tänkt på att det kan handla om min introverta personlighet också. Efter en tur i t ex Göteborg som nu då måste jag ha ett par dagar för mig själv. Ja, det känns som att vi inte är särskilt många alternativa födda före 90-talet, känns lite ensamt ibland. Vad kul att du hittade hit!

   Svara
   • Hallow
    16 januari, 2017 at 11:15

    Det är säkert väldigt olika från person till person men att sociala sammanhang kräver energi snarare än genererar energi verkar inte ovanligt blan introverta. Sedan är säkert tröskeln för hur påverkad man blir starkt kopplad till mentalt mående, kan jag tänka mig. För mig funkar det ungefär så.
    Jag hade en rätt intensiv julhelg och märker först nu att de sista känningarna, ffa stressen, efter den börjar försvinna.
    Hoppas att din Gbg-resa känns värd ett par dagars vila, det är ju faktiskt det som spelar någon roll i sammanhanget =)

    Svara
    • Jenny
     16 januari, 2017 at 11:17

     Det låter logiskt! Bra att du börjar kunna varva ner efter julhelgen. Min resa till Gbg var värd det helt klart. Måste dit en gång till snart, men först får jag vila ett par dagar 🙂

     Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.