Jenny testar: 3 nageloljor

Jenny testar: 3 nageloljor

av Jenny Elisabeth
10 views
Jenny testar: 3 nageloljor
Godmorgon!
I detta inlägg tänkte jag försöka mig på att jämföra 3 olika nageloljor, bland dem finns min favorit. Nagelolja är något jag använder dagligen, morgon och kväll. Och lite vid behov…
Jenny testar: 3 nageloljor

Cuccio Revitalizing Oil, 75 ml, 195 SEK

Jag skrev ett inlägg om Cuccio Revitalizing Oil när jag köpt och testat den ett tag. Du kan läsa det inlägget här. Bland ingredienserna finns en komplex blandning oljor och vitaminer som tillsammans tillför antioxidanter samtidigt som de ger näring, återfuktar och främjar tillväxten av nageln. Bland oljorna hittar vi safflorolja, druvkärneolja och sesamolja.

Efter att ha använt oljan regelbundet i ett par veckor kan jag se att mina naglar inte har lika mycket räfflor, vilket brukar betyda att nageln är mer återfuktad. Förpackningen är en rund glasflaska med pipett, flaskan har en platt sida som gör att man lättare får ut olja ur den. Åtminstone är det så jag använder den, det kan också bara vara en designgrej.

Cuccio Revitalizing Oil kostar 195 kronor, för det får man 75 ml olja, det betyder att den kostar 2,60 SEK per ml. Den finns att köpa på Baresso.

Jenny testar: 3 nageloljor

Essie Apricot Cuticle Oil, 13,5 ml, 145 SEK

Snabb återfuktning för naglar och nagelband, i samma förpackning som ett Essie nagellack. Jag brukade tycka att denna olja var favoriten just på grund av penseln som man applicerar med. Men har på senare tid ändrat mig, den vore bra för snabb applicering men på grund av penseln blir det lätt att man överdoserar oljan och blir kladdig om fingrarna längre än nödvändigt.

Apricot Cuticle Oil återfuktar nageln och ska även öka tillväxten, den återfuktar, men huruvida den ökar tillväxten på nageln vågar jag mig inte på att säga något om. Jag har inte upplevt det…

För 145 kronor får man 13,5 ml Essie Apricot Cuticle Oil. Den kostar alltså 10,70 SEK per ml.

Jenny testar: 3 nageloljor

Scratch Nail Food, 10 ml, 180 SEK

Jag sparade det bästa till sist. Jag var länge ett hängivet fan av Scratch Nail Food, slutade sen använda den då jag inte hade den hemma men har för ett par veckor sen köpt den på nytt och jag kommer plötsligt ihåg varför den är favoriten.

Den gör naglarna starka men samtidigt flexibla, jag har inte problem med hang nails och ytan på nageln är fin. Bland ingredienserna för denna olja finns 100% naturlig kallpressad sesamolja, lavendel och myrrah. Scratch Nail Food är en småmolekylär olja och kan lätt penetrera överhuden (epidermis). Oljan är mittemellan fet och torr, den sjunker in fint med hjälp av lite massage som även kan bidra till tillväxten av naglarna. Jag har även hört att denna olja är den enda man kan använda ovanpå nagellack.

Trots att priset inte är det högsta i denna jämförelse så är Scratch Nail Food dyrast med sina 18 SEK per ml.

Summa summarum:
Cuccio Revitalizing Oil: 195 SEK, 75 ml, 2,60 SEK per ml.
Essie Apricot Cuticle Oil: 145 SEK 13,5 ml, 10,70 SEK per ml.
Scratch Nail Food: 180 SEK för 10 ml, 18 SEK per ml.

0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer