Hur jag färgar brynen med RefectoCil: Med färgen på

Hur jag färgar brynen med RefectoCil

av Jenny Elisabeth
19 views
Hur jag färgar brynen med RefectoCil: Före

INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR FÖR LYKO

För mig som inte har mycket till bryn är underhållet av dem v i k t i g t. Men då pratar jag inte om att plocka dem, för det gör jag mycket sällan. Ibland kan jag få för mig att jag vill försöka ändra formen eller öht få till en form; men jag plockar mycket lite (använder just nu ett ögonbrynsserum från XBeauty, du kan läsa mer om det härhär och här).

Drömmen är ju buskiga, mörka bryn men jag är inte genetiskt välsignad med detta så jag får fuska lite. Och då fuskar jag med RefectoCil bryn- och fransfärg. Jag har precis börjat öva på att färga fransarna, så i detta inlägg får ni se hur jag färgar brynen men inte fransarna för det har jag inte fått till snitsen med än.

Detta är mina bryn innan färgning, de har en fyllig start men blir successivt glesare och glesare. Det ena brynet har buskigheten down men inte formen, och det andra har inte buskigheten men formen. Kan ni bestämma er nu?!

I alla fall, när jag färgar brynen tar jag 1 – 2 centimeter av RefectoCil bryn- och fransfärg i nyansen Svart, som det står i instruktionen. Jag har läst att för att få en mer intensiv svartfärg kan man använda sig av den blåsvarta nyansen, men den måste sitta i mer än 10 minuter för att inte bara se blå ut.

Jag använder en liten glaskopp jag köpt från RefectoCil för att blanda färg och den flytande väteperoxiden i, tar 10 droppar av väteperoxiden och blandar sen ihop det till en jämn smet, typ.

För att applicera färgen på brynen använder jag en liten snedställd pensel, även den kommer från RefectoCil. Men man kan använda vilken snedställd pensel som helst, en makeup borste funkar – så länge du inte är rädd om den! Man kan också använda den lilla plastpinnen som kommer med färgen. Det är valfritt, hitta din teknik för att få resultatet du vill ha.

Hur jag färgar brynen med RefectoCil: Med färgen på
Med färgen på

Konstigt nog brukar jag få till formen på brynen bättre med brynfärg än med en pomada eller en brynpenna, men jag tror att det beror på att jag inte är rädd för att få med de fjuniga små håren när jag använder brynfärg, dom vill jag ha med för att brynen ska se åtminstone lite buskiga ut.

Brynfärg kan man ha på från 5 minuter och till… ja, jag ska inte ljuga; jag brukar ha på det i 30 minuter typ. Min bästa vän som är frisör sa att det är okej och att resultatet kan bli intensivare då. Så så gör jag.

Hur jag färgar brynen med RefectoCil: Efter

Efter brynfärgning

Såhär ser mina bryn ut direkt efter färgning – jag har en del färg på huden för jag använder inte Vaselin eller liknande, det verkar ännu kletigare och som ett extra steg jag inte behöver. Dessutom gör färgen att brynen ser ännu mer fylliga ut, det ser som bäst ut efter ett par dagar när lite av färgen försvunnit. Men om du inte vill ha färg på huden kan du använda Vaselin runt brynen för att färgen ska gå lättare att ta bort från huden. Färgen på huden stör dock inte mig och går bort “i tvätten“.

Om jag inte färgar brynen varannan vecka, som jag brukar göra, så håller färgen i ungefär 6 veckor. Men eftersom jag underhåller det så ofta så kommer jag sällan till 6 veckors strecket.

Produkterna jag använder kan alla köpas på Lyko, här finns färgen och här finns väteperoxiden.

4 kommentarer
0

Du kanske tycker om

4 kommentarer

Septicemia 13 oktober 2017 - 08:35

Åh, som svartfärgad blondin har jag ju funderat på att färga brynen ofta, men varje gång jag lagt färg m.m. i varukorgen så bangar jag och fortsätter måla >_<
Det är alltså inte särskilt svårt? Hur lång tid tog det för dig att få in tekniken?

svara
Jenny 13 oktober 2017 - 12:22

Jag har världens tråkigaste bruna färg om jag inte färgar håret svart. Mamma brukar säga att det är synd att jag inte föddes med svart hår 🙂 Men det är inte alls svårt att färga brynen, efter ett par gånger har man hittat sin teknik och hur man vill forma brynen med färgen. Det är väl det jag har lite svårt med än, att få dem jämna men det blir bättre gång för gång! 🙂 Så köp du färgen och tillbehören om du vill det.

svara
Septicemia 13 oktober 2017 - 14:11

Jag ska nog göra det snart, jag kommer ju aldrig lära mig om jag inte försöker 🙂 Tack, dina inlägg inspirerar verkligen!

svara
Jenny 13 oktober 2017 - 14:40

Prova! Det kommer gå jättebra 🙂 Men åh, tack så mycket!

svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer