Isotretinoin – 2 veckor efteråt

Isotretinoin – 2 veckor efteråt

av Jenny Elisabeth
12 views
Förra veckan fick jag tvärt sluta med Isotretinoin då mina blodprover inte såg bra ut, du kan läsa mer här om du vill. I detta inlägg ska jag kortfattat berätta om jag sett några förändringar i huden efter avslutad kur.

Isotretinoin – 2 veckor efteråt

Det har gått 14 dagar sen jag slutade med Isotretinoin, jag tror det är för tidigt för vissa biverkningar att ge med sig än. Men andra försvann ganska fort, huvudvärk och ledvärk till exempel. Men jag har fortfarande problem med torra ögon och lite försämrat mörkerseende. Andra biverkningar jag inte längre märker av är torr näsa, har helt slutat med Nozoil och det går bra. Även de torra läpparna håller på att ge med sig.

Isotretinoin – 2 veckor efteråt

För ett par dagar sedan fick jag en finne på hakan, en sån där som när man kommer åt den så gör den ont. Den håller på att försvinna, så ev finnar läker fortfarande ut snabbare än tidigare. Min hud, som aldrig var riktigt torr, känns len och ser matt ut. Något jag hoppas kunna råda bot på med lite syra efter jul när det gått ett par veckor efter avslutad kur och jag vågar mig på att testa någon mild syra. Jag har testat vitamin C hittills och det har gått bra, inga reaktioner som jag kan se i alla fall.

Finnen på hakan försatte mig i skräck, jag blev genast rädd att allt kommer komma tillbaka tusenfalt. Jag är fortfarande rädd för det.

Om jag, när blodsockret är stabiliserat igen, får möjlighet att ta Isotretinoin igen så kommer jag nog göra det och hoppas på att jag kan fullfölja en hel kur.
0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer