#Söndagsmasken: Pixi Glow-O2 Oxygen Mask

#Söndagsmasken: Pixi Glow-O2 Oxygen Mask

av Jenny Elisabeth
10 views

Nytt år – nya masker att prova! Jag tror inte att denna masken är ny i och för sig, men den är ny för mig. Jag hade en bubblande mask från ett annat märke tidigare, men så valde jag att göra bloggen och mitt skönhetsliv cruelty-free så då gjorde jag mig av med den masken bara. Men jag gillade känslan av bubblet!

#Söndagsmasken: Pixi Glow-O2 Oxygen Mask

Pixi Glow-O2 Oxygen Mask, 399 SEK

En snabbverkande syremask är en perfekt “pick-me-up” för när huden känns och ser trött och glåmig ut. Pixi Glow-O2 Oxygen Mask återupplivar huden och är bra att använda innan ett event, en fest eller bara för att huden behöver piggas upp. Masken fungerar också lite som en primer och gör att sminket sitter bättre.

Masken är en gelé som börjar bubbla på huden och arbetar effektivt under 2 – 3 minuter, sen sköljer man av skummet med vatten, lite pirr i huden är normalt.

#Söndagsmasken: Pixi Glow-O2 Oxygen Mask

Masken innehåller bland annat probiotika (lactococcus ferment lysate) som ska hjälpa till att bygga upp hudbarriären, koffein som hjälper mot svullnad och ska ge energi till huden. Även röd ginseng som ljusar upp och gör huden klarare samt mjölksyra som “detoxifies” (kommer inte på vad det heter på svenska atm) finns bland ingredienserna.

#Söndagsmasken: Pixi Glow-O2 Oxygen Mask

Jag har applicerat masken på ren och torr hud och låter den arbeta i 2 – 3 minuter. Jag märkte inget av något pirr i huden alls, lite trist tycker jag då det är en känsla jag gillar. Det känns som att något händer! En psykologisk grej mest troligt, men i alla fall. Men masken bubblar och när den gör det kittlas det lite lätt, men som sagt – inget pirr.

Det är skönt att masken ska sitta på så kort tid, det gör att “pick-me-up“-tänket funkar! Jag har använt masken ett par gånger och upplever att huden blir klarare och även ser lite piggare ut. Helt klart ett bra köp och jag kommer absolut använda masken vid behov.

INCI: Water/Aqua/Eau, Potassium Cocoyl Glycinate, Coco-glucoside, Glycerin, Methyl Perfluoroisobutyl Ether, Acrylates Copolymer, Cocamidopropyl Betaine, Phenoxyethanol, Triethanolamine, Sodium Chloride, 1,2-Hexanediol, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Sodium Hyaluronate, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Lactococcus Ferment Lysate, Panthenol, Allantoin, Caffeine, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Panax Ginseng Root Extract, Lactic Acid, Niacinamide, Sodium Starch Octenylsuccinate, Maltodextrin, Calcium Pantothenate, Sodium Ascorbyl Phosphate, Butylene Glycol, Tocopheryl Acetate, Pyridoxine HCl, Silica, Acetyl Hexapeptide-8.

  • 6.6/10
    Användning - 6.6/10
  • 5.3/10
    Förpackning - 5.3/10
  • 8.1/10
    Resultat - 8.1/10
6.7/10

Pixi Glow-O2 Oxygen Mask

Pixi Glow-O2 Oxygen Mask finns att köpa bl a. hos Bangerhead och kostar 399 SEK.

6 kommentarer
0

Du kanske tycker om

6 kommentarer

My secret passions 21 januari 2018 - 10:30

Låter som en mask som skulle passa mig som handen i handsken. Lägger denna till min redan långa önskelista.

svara
Jenny 21 januari 2018 - 11:00

Har också en lång önskelista ?

svara
Saffron 21 januari 2018 - 23:29

Är lite skeptisk mot hela syre-grejen, alltså, är det inte syre som orsakar celldöd eller är jag dum? Oavsett tyckte jag incin på denna lät trevlig, äääälskar mjölksyra.

svara
Jenny 22 januari 2018 - 12:04

Det vet jag inte, men får Googla på det för det är värt att ta reda på. Men det är en trevlig mask, och ja, mjölksyra är ju nice.

svara
Matilda 24 januari 2018 - 10:16

Älskar Pixies produkter så denna låter väldigt spännande ?

svara
Jenny 24 januari 2018 - 10:26

Den var väldigt härlig, jag hade hoppats på mer pirr när det bubblade bara…

svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer