Keratosis Pilaris Paula's Choice Medik8

Cruelty-free produkter att behandla Keratosis Pilaris med

av Jenny Elisabeth
11 views
Nu är det snart vår (eller är det wishful thinking? vi fick ju just snö) och jag kommer byta bort de långärmade, stickade tröjorna mot v-ringade t-shirts i lätta material! Och kortärmade är dom ju också så jag har bestämt mig för att gå all in och behandla min KP, alltså keratosis pilaris, en ofarlig hudåkomma som ger intrycket av “chicken skin”.

Keratosis Pilaris Paula's Choice Medik8

Vad är Keratosis Pilaris?

Keratosis Pilaris är en mycket vanlig och ofarlig hudåkomma som bildar små, grova röda knölar på huden då hudsjukdomen påverkar hudens förmåga att bilda ett normalt hornlager. Hornlagret är det yttersta av överhudens skikt. Keratosis Pilaris finns främst vid hårsäckarna på överarmar, lår, skinkor och kan även finnas på kinderna. Det kan inte botas med medicin men med bra hudvårdsprodukter.

Varför får man Keratosis Pilaris?

Åkomman är resultatet av uppbyggnaden av keratin – ett protein som skyddar huden från skadliga ämnen. Keratinet bildar en fjällande plugg som blockerar hårsäcken. Ingen vet varför keratinet byggs upp, men det kan handla om genetiska sjukdomar eller andra hudåkommor så som atopisk dermatit.

Har du en torrhy är du mer benägen att ha keratosis pilaris och tillståndet är ofta värre på vintern när det är en torrare luft.

Keratosis Pilaris

Keratosis Pilaris

Detta är min ena arm, det är varken mer eller mindre på den andra armen eller på benen där jag också har KP. Jag började behandla detta i augusti förra året med andra produkter, men samma månad bestämde jag mig för att endast använda cruelty-free beauty och då slutade jag använda de produkterna.

Nu har jag då igen bestämt mig för att prova på att behandla KP’n och ska prova ett par cruelty-free alternativ, gemensamt för alla tre produkter är att de innehåller salicylsyra (BHA).

Keratosis Pilaris Paula's Choice 2% BHA Body Lotion

Paula’s Choice RESIST Weightless Body Treatment 2% BHA, 349 SEK

RESIST Weightless Body Treatment är en bodylotion som lämpar sig för akne, fethy, finnar, keratosis pilaris och mogenhy. Den har en lätt konsistens och sjunker in i huden snabbt. Weightless Body Treatment förfinar hudens struktur och eliminerar grov och ojämn hud. Med hjälp av BHA så exfolierar den hudens yta och inuti porerna eftersom BHA är fettlösligt kan det ta sig ner in i porer och lösa upp överflödigt talg.

Keratosis Pilaris Paula's Choice 2% BHA Body Spray

Paula’s Choice CLEAR Exfoliating Body Spray 2% BHA, 299 SEK

Det här är en spray som jag först köpte för att behandla bacne, men den rekommenderas för KP också. CLEAR Exfoliating Body Spray har antibakteriella egenskaper och behandlar akne och keratosis pilaris och gör huden ren på köpet. Den innehåller salicylsyra (BHA) som går ner i porer och löser upp finnar, pormaskar och förhindrar nya utbrott.

Keratosis Pilaris Medik8 Blemish Control Pads

Medik8 Blemish Control Pads, 389 SEK

Jag har alla olika sorters typer av produkter i detta inlägg. Dessa pads från Medik8 är en ny produkt för mig och dom rekommenderas inte uttalat för KP men jag fick tipset om att använda dem för det. De är bra för den som har hud som lätt får finnar och tilltäppta porer, de innehåller som sagt salicylsyra i maximal styrka för att öppna upp samt rengöra porer. De innehåller också Allantoin som har antiinflammatoriska egenskaper som lugnar en inflammerad hud.

Keratosis Pilaris Medik8 Blemish Control Pads

Jag har börjat testa dessa produkter, i kombination med varandra (t ex Medik8 padsen och Paula’s Choice lotionen tillsammans) men aldrig alla tre på samma gång för vill inte syra järnet. Än så länge funkar det bra, jag återkommer om ett par veckor när jag gjort ett mer grundligt test.

Har du testat någon av dessa produkter, funkade den för dig?
0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer