Kroppsmodifiering

Allt om mina body mods

Idag ska jag prata om något annat som ligger mig varmt om hjärtat: body mods! Jag gjorde nämligen en poll på Insta och frågade om det vore en dålig idé om jag gjorde non-beauty inlägg här på bloggen, mer specifikt lite personliga inlägg. Och det var inte många som tyckte det var en dålig idé vilket jag tycker är kul för då får jag dela med mig av mer! Det känns som om vi lär känna varandra då.

Om Jenny

Jag ääääälskar body mods, och det är en konstform som finns i många olika former enligt mig. Inte bara piercing och tatuering utan jag ser även plastikkirurgi, botox, fillers, läppinjektioner och liknande som kroppsmodifiering. Kroppen är min och den är till för att smyckas och älskas as I see fit! Jag har haft många piercings under åren, och nu ska jag prata om dom jag har just nu. Men…

Jag ska börja med ett par råd som jag tycker är viktiga:
– Ska du pierca eller tatuera dig, eller göra något annat kul, gå till en studio med en seriös piercare/tatuerare. Det kommer kosta mer än att göra det hemma hos din kusin/whatever, men det kommer vara värt det för du kan vara säker på att det är rätt gjort. Se helt enkelt till att personen du går till vet vad hen gör.

– Ta inte hål i öron, näsa eller navel med pistol. En pistol krossar vävnaden medan en kanyl skjuter den åt sidan, risken för problem med en piercing är större när de är gjorda med pistol.

– Ät ordentligt innan du ska pierca eller tatuera dig, drick inte alkohol innan du ska pierca dig, eller tatuera dig för den delen, för då finns det en risk för ökad blödning. Drick heller inte överdrivna mängder alkohol under läkningstiden. Under läkningstiden behöver du också tänka på att följa skötselråden du fått, t ex så ska man aldrig röra en läkande piercing med smutsiga fingrar, det är ofta orsaken till infektioner.

Allt om mina body mods

Hålen i mina öron är gjorda med pistol, för det var ingen som hade koll på att man skulle gå till en studio när jag var 11 – 15 år gammal och de gjordes. Jag har, peppar peppar ta i trä, inte haft några problem med någon av dem. I vänster öra har jag 4st i örsnibben och 2 i brosket medan jag i höger öra har 3st i örsnibben och en Conch som är gjord för två år sen.

Jag har haft en Tragus (i “flärpen” vid hörselgången) i båda öronen, men de stöttes ut. Har också haft en Industrial i höger öra där ena delen stöttes ut, jag har planer på att göra en Industrial igen och köra på en stav i bioplast istället, den är mer böjbar och sätter inte så stort tryck på piercingen så chansen är större att piercingen kan läka.

Allt om mina body mods

Min tungpiercing är en av de äldsta piercingarna jag har, den är gjord 20/2 2004 (min 18-årsdag). Jag hade en väldigt lätt läkningsperiod med denna, jag lyckades äta middag samma kväll som den är gjord. Jag har hört om folk som haft mycket problem under läkningen, staven är för lång (man får en längre läkstav till en början) så man kan inte prata och tungan svullnar upp. Men jag hade inga problem alls.

Allt om mina body mods

I näsan har jag en piercing i höger näsvinge som är gjord för ett par år sedan. Jag har också en Septum som är gjord i augusti 2017, smycket är jättefint, men svårt att hålla rent. Jag har inte haft några problem med någon av dessa som tur är.

I näsan har jag också, i omgångar, haft en piercing i varje näsvinge men har haft problem med hypertrofisk ärrvävnad (det kan bli som en liten knöl vid piercinghålet, hypertrofisk ärrvävnad skiljer sig från en keloid på det sättet att den är begränsad till själva “skadan”/piercinghålet) och har tagit bort piercingen varje gång för att jag inte fått bukt med ärrvävnaden. I ansiktet har jag också haft en Medusa (ärret är ganska tydligt), Snakebites, Spiderbites, Monroe, vertikal labret och en centrerad labret.

Allt om mina body mods

Jag har även två tatueringar, detta citat var min första. Det är ett citat från Harry Potter och Dödsrelikerna: “You’ll stay with me? ‘Until the very end,’ said James.”. Och jag kände att det var väldigt passande, jag har även en egen tanke bakom citatet. Att tatueras var otroligt kul, det gjorde knappt ont och jag vill så desperat himla gärna ha/skaffa fler tatueringar.

Allt om mina body mods

Min andra tatuering gjordes på Internationella Kvinnodagen 2016, och jag behöver nog knappast berätta vad den står för. Denna tog något längre än mitt citat att göra, men det gick bra. Det som strulade var tåget på väg till Göteborg som var rejält försenat… Kvinnotecknet är gjort i dotwork teknik där motivet byggs upp av små prickar.


Förutom de mods jag redan nämnt har jag haft piercings i bröstvårtorna, jag äääälskade dem, men såklart stöttes en ut. Min kropp verkar avsky det jag älskar, tyvärr. Jag har också haft en intimpiercing som jag gillade, men tröttnade på och tog ut den. Jag funderade på att göra om den, men nja, jag tror inte det. Nästa grej blir en tatuering tror jag, eller möjligen en Medusa (igen).

Har du några body mods, och om du inte har det, skulle du vilja skaffa någon?
Om Jenny

Hej, jag heter Jenny – det är jag som skriver här på jennyelisabeth.se! Jag skapade den här bloggen 2016 för att ha någonstans att dela med mig av mina beautyfavoriter – numera så delar jag med mig av mindre beauty och mer av mitt dagliga liv.

1 kommentar

 • Lisa
  3 mars, 2018 at 20:57

  Har bara septum och 3 i öronen men är så sugen på att göra fler i öronen och även en smiley! Några tatueringar har det inte blivit än även fast jag har tänkt på det i säkert 15 år, haha. Men jag hoppas 2018 blir året som jag äntligen tatuerar mig!

  Svara
  • Jenny
   3 mars, 2018 at 22:43

   Jag hann också tänka på tatuering i flera år innan det blev av. Det var häftigt första gången!

   Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.