Jenny Elisabeth.se

Beauty Tag: 2 år senare

av Jenny Elisabeth
5 views
När jag öppnade JennyElisabeth.se gjorde jag mycket listor, och jag hittade en Beauty Tag-lista som jag postade den 13/3 2016, alltså samma dag jag öppnade bloggen. Jag tänkte att det kunde vara kul att se hur mycket saker ändrar sig på 2 år. Hoppas du tycker detta blir kul! Jag kommer ha med det gamla svaret på frågan och sen det nya svaret.

Beauty Tag: 2 år senare

1. Vilken foundation använder du?
Gammalt svar: Flytande främst, men kollar lite på mineralfoundations… Har nyans NC15 hos MAC (ljusaste, varm underton) och B10 hos Chanel och YSL. Min favoritfoundation är Chanel Vitalumiere Aqua. Just nu i alla fall!

Nytt svar: Jag gillar The Body Shop Fresh Nude (som jag har i nyansen 010 Chelsea Porcelain) om jag vill ha en vardags-look, den ger ett fint glow och funkar bra på min blandhy. Vill jag ha mer täckning så gillar jag Urban Decay All Nighter (nyans 1.0).

2. Favoritconcealer?
Gammalt svar: Vet inte om den är optimal för under ögonen, men jag tycker den funkar bra, den funkar även på blemmor. Och concealern jag pratar om är: Maybelline Instant Age Rewind, minus för att den är svår att få tag på.

Nytt svar: Tarte Shape Tape och Urban Decay Naked Skin Weightless Complete Coverage Concealer. Tarte är väldig full coverage och kan se lite torr ut. UD är tunnare i konsistensen, täcker bra och har bra täckning, gillar Tarte som highlight och UD under ögonen (behöver en nyans av UD som funkar för att dölja finnar).

3. Vad har din hudton för undertoner?
Gammalt svar: Varma, men jag trodde länge att jag hade kalla undertoner, blev matchad på MAC för ett år sen ungefär och nu ser min bas bättre ut! 😛

Nytt svar: Som jag sa i mitt gamla svar trodde jag länge att jag har kalla undertoner då hemma test, blodådror, silversmycken osv, pekade på det. Men så blev jag matchad på MAC, eller snarare hen tittade på mig och gav mig en foundation i NC15. Jag har senare lärt mig att jag har neutrala undertoner, och det är därför vissa hemma test pekar åt kallt och andra test åt varmt.

4. Din åsikt om lösögonfransar?
Gammalt svar: Åh fy f-n, det orkar jag inte med!

Nytt svar: Numera tycker jag det är snyggt! Och jag har köpt lite lösfrallor och lim, och har tänkt testa men jag tittar på så många videor om applikationen som möjligt så jag vet ungefär vad jag kan vänta mig.

5. Slänger du din mascara efter 3 månader?
Gammalt svar: När den tar slut så slänger jag den, eller om den börjar lukta konstigt.

Nytt svar: Nej, jag slänger den fortfarande när den tar slut eller om den börjar lukta eller bete sig konstigt.

Beauty Tag: 2 år senare

6. Vilken är din favoritmascara?
Gammalt svar: Too Faced Better Than Sex är bra, men jag fick en i julklapp som jag gillar lite mer, den ger inte fransarna lika mycket volym som BTS men den separerar och ger längd: Peter Thomas Roth Lashes To Die For.

Nytt svar: IsaDora Stretch Lash!! Alla dagar i veckan, måste prova den där nya curl mascaran också. IsaDora har väldigt bra mascaror faktiskt.

7. Favoritapplikatorer?
Gammalt svar: Har ingen speciell applikator som jag gillar, utan det är mer märken, som Sigma, Zoeva, MAC… Beautyblender får man inte heller glömma!

Nytt svar: BeautyBlender för foundation, concealer och övriga flytande- och krämprodukter. En drös med RT ögonborstar, och så Sigmaborstar men jag vet inte vilka det är för texten har skavts av från skaftet på borsten. Linda Hallberg Cosmetics har också bra borstar!

8. Använder du någon primer?
Gammalt svar: En från Hourglass till ansiktet och en från LORAC till ögonen. Gillar LORAC lite mer än UDPP.

Nytt svar: Flera olika, till ansiktet gillar jag First Light Priming Filter från BECCA och UD Optical Illusion Complexion Primer, till ögonen gillar jag UDPP Anti-aging, eller originalet.

9. Favoritögonskugga?
Gammalt svar: De flesta nyanser av By Terry Ombre Blackstar!

Nytt svar: Sugarpill, NABLA, Anastasia Beverly Hills har några av mina favoritskuggor. Men även IsaDora och NYX Cosmetics har fina grejer.

10. Favoritläppstift?
Gammalt svar: Tom Ford First Time (matte).

Nytt svar: Jag använder sällan riktiga läppstift utan kör mer liquid lipsticks, mitt favoritläppstift är Anastasia Beverly Hills Liquid Lipstick i nyansen Midnight. Men jag hittar den inte på ABHs hemsida längre ?Kat Von D har fina nyanser på liquid lippies också.

11. Favoritläppglans?
Gammalt svar: NYX Butter Lip Gloss, vilken nyans som helst, wow.

Nytt svar: Läppglans är fortfarande NYX Cosmetics Butter Gloss, ofärgat så gillar jag ett från IsaDora som jag också använt på ögonen ett par gånger.

12. Favoritblush?
Gammalt svar: Gillar Hourglass Mood Exposure och NARS Madly just nu.

Nytt svar: NABLA Blossom Blush i nyanserna Kendra och Nectarine samt Illamasqua Powder Blusher i nyansen Lover.

Beauty Tag: 2 år senare

13. Vad tycker du om billigare “drugstore”-makeup?
Gammalt svar:
Det finns guldkorn helt klart.

Nytt svar: Vad definieras som “drugstore“? Vi har inte riktigt det här i Sverige upplever jag, men det är väl billigare märken antar jag. Jag säger som för två år sen, det finns guldkorn. Men jag är avigt inställd till knock-offs av dyrare paletter t ex, såg en exakt kopia av ABH Modern Renaissance men för typ 150kr.

14. Har du någonsin funderat på att ta en/gå en sminkkurs?
Gammalt svar: Jo, det har jag. Men jag ångrade mig.

Nytt svar: Jo, det har jag. Det vore kul och det är något jag numera vill göra om jag får chansen.

15. Vilket är det värsta sminkmisstaget tycker du?
Gammalt svar: Något jag själv gör, haha, ojämna ögonbryn! Men till mitt eget försvar så är jag bara klantig.

Nytt svar: Finns det egentligen misstag? Man får göra precis som man vill med sitt eget smink och ansikte. Numera tycker jag inte att det finns misstag, mina ojämna ögonbryn är något jag kan lära mig att “göra rätt” med.

16. Föredrar du neutrala färger eller färgstarka nyanser?
Gammalt svar: N.E.U.T.R.A.L.T.

Nytt svar: En kombo! Neutrala nyanser med pops av orange, rött, hot pink, blått… ah, jag gillar färg numera.

17. Nämn ett av dina favoritmärken när det gäller smink.
Gammalt svar: Too Faced, NARS, YSL, Dior, Hourglass, Benefit, MAC, det finns så mycket kul märken!

Nytt svar: Too Faced gillar jag än, även om de pumpar ut för mycket produkt man hinner inte med, men annars är IsaDora, The Body Shop, NYX Cosmetics, NABLA, Sugarpill och Anastasia Beverly Hills är ett par jag gillar.

0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer