#Söndagsmasken: Indy Beauty The Moisturising Bomb

#Söndagsmasken: Indy Beauty The Moisturising Bomb

av Jenny Elisabeth
4 views
#Söndagsmasken: Indy Beauty The Moisturising Bomb

INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR FÖR LYKO

Denna vecka har jag maskat med Indy Beauty The Moisturising Bomb, en krämig fuktmask laddad med havre- och sheaolja samt näckrosextrakt. Mitt first impression av masken var bra, har det varit lika bra under veckan som gått? Läs vidare.

Indy Beauty The Moisturising Bomb, 169 SEK

The Moisturising Bomb beskrivs som en fuktbomb som boostar och återfuktar på djupet. Den har en långvarig effekt och stärker hudens fuktbarriär. Masken ska appliceras på rengjort ansikte och låta arbeta i minst 10 minuter, jag har använt den som en nattmask eller till och med som en dagkräm då den på min hud ger fyllighet till huden och lyster.

#Söndagsmasken: Indy Beauty The Moisturising Bomb

The Moisturising Bombs nyckelingredienser är extrakt från näckrosblomma som har en återfuktande, uppfräschande och sammandragande effekt på huden, extraktet har även lugnande och antioxidativa egenskaper. De två andra nyckelinredienserna är havre- och sheaolja. Havreolja är fuktighetsbevarande och innehåller antioxidanter och fettsyror som omega 3 och 6. Sheaolja är till för återfuktning och för hudens fuktighetsbarriär och har även en mjukgörande effekt.

#Söndagsmasken: Indy Beauty The Moisturising Bomb

På min hud, som typ gått igenom en Isotretinoin behandling och nu börjar återhämta sig, alltså blir oljigare och oljigare för var dag så kan The Moisturising Bomb vara för tung (den sjunker inte in helt), men allt handlar om mängden produkt man applicerar har jag märkt. Jag föredrar The Moisturising Bomb som nattmask för då behöver jag inte bry mig så mycket om hur mycket produkt jag tar utan kan låta den “arbeta” på huden i lugn och ro i ett tjockare lager om jag så vill.

Effekten av masken, hur man än väljer att använda den, är ökad fyllighet, lyster och en len och återfuktad hud. Jag upplever inte att masken, trots att den är lite tung för min hudtyp, täpper till porer och orsakar breakouts. Det jag kan se som något negativt är väl doften, den är påträngande (och finns i majoriteten av Indy Beautys produkter). Doften ska visst ha noter av melon och kiwi, jag tycker det doftar tutti-frutti godis typ.

INCI: Aqua, Glycerin, Butyrospermum Parkii Oil, Shea Butter Ethyl Esters, Caprylyl Methicone, Sodium Acrylates Copolymer, Xylitylglucoside, Avena Sativa Kernel Oil, Biosaccharide Gum-1, Lecithin, Anhydroxylitol, Xylitol, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Butylene Glycol, Nymphaea Alba Flower Extract, Parfum

Indy Beauty The Moisturising Bomb finns att köpa hos bl a. Lyko och kostar 169 SEK.

0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer