Isotretinoin

Runda 2 med Isotretinoin börjar nu

av Jenny Elisabeth
10 views
I veckan hade jag en bokad telefontid med Dr Tina från Hudmottagningen, i tisdags ringde en sköterska och sa att Dr Tina är sjuk och ringer i början på nästa vecka så döm av min förvåning när telefonen ringer kl 08:34 imorse och det är Dr Tina.

Runda 2 med Isotretinoin börjar nu

Hon började med att fråga “hur mår din hud?“. Vi pratade i säkert 20 minuter, hon talade om att blodproverna jag tagit sett jättebra ut de senaste månaderna och att det är ett alternativ att börja med Isotretinoin igen – om jag vill, och har problem med huden. Jag var ärlig och sa att “ja, jag har problem med huden men absolut inte i samma utsträckning som när du såg mig sist”. Jag har akne som inte syns, den finns under huden. Får finnar i tinningarna och ett par stycken på hakan och käken.

Dr Tina tyckte fortfarande att det var ett alternativ att börja med Isotretinoin, och vi kom fram till att vi provar och ser hur min kropp reagerar, det blir täta blodprov och jag ska helst kolla mitt socker också. Jag ska börja med 40mg om dagen i ett par dagar för att sedan höja med 20mg och 60mg är då min maxdos. Förra kuren hade jag en maxdos på 100mg. Om levervärdena börjar se dåliga ut, eller om sockret höjs så avslutar vi och så ska jag få prova någon kräm istället, för Dr Tina sa att det finns krämer jag inte provat (har provat Epiduo, Acnatac och Finacea).

Så nu ska jag ställa undan hudvård med syra och andra produkter med aktiva ingredienser, nu blir det fukt, fukt och fett samt SPF.

När jag skriver detta är det +20 grader ute, strålande sol och Luxx ligger ute på balkongen och sover. Hur är vädret där du är?
0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer