Min hårrutin

Min hårrutin

av Jenny Elisabeth
11 views
Min hårrutin

INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

I detta inlägg ska jag prata om min hårrutin, produkterna jag använder, hur ofta jag tvättar håret och hur jag gör för att få till mitt tuperade hår.

Produkterna är listade i den ordningen jag använder dem. Efter tvätt stylar jag ibland mitt hår först med en plattång och sen med en våffeltång, jag använder plattången först för att jag tycker det blir ett snyggare resultat med våffeltången på mitt plattade hår än på mitt oplattade hår som är självlockigt. Och sen tuperar jag håret i rötterna med ghd Narrow Dressing Brush och avslutar med hårspray! Jag har en undercut/sidecut/whatever på utväxt och det håret klämmer jag fast med hårnålar så att det ser ut som om det håret är slickat mot huvudet.

Alla kanske inte vill ha sitt hår såhär, men du kanske är i behov av bra, och cruelty-free, hårprodukter för torrt, självlockigt, färgat hår? Läs vidare 🙂

Min hårrutin

1. O&M Hydrate & Conquer Shampoo och Conditioner + Power Base Protein Masque: O&M’s Hydrate & Conquer serie är till för “dry, damaged or coloured hair” och ska vara din dagliga dos fukt för håret. Tillsammans med Power Base Protein Masque blir mitt hår väldigt lent och lätt att reda ut. Jag tvättar mitt hår två gånger i veckan ungefär, ibland mer och ibland mindre. Det beror på vad jag gjort med det ?

2. Pureology Strength Cure Fabulous Lengths: Denna produkt är “botemedlet för skadat/micro-ärrat och färgbehandlat hår“, jag upplever att en mindre mängd hår går av sen jag började använda denna. Jag masserar in 1 – 2 pump i mitt handdukstorkade hår och fokuserar på längderna där hårkvalitén är lite sämre. Vegansk.

3. R+Co High Dive: Ännu en återfuktande produkt, och mitt hår bara suger åt sig allt. Men har du en annan hårtyp kanske det blir för mycket, för jag lägger även till Frizzy Logic från O&M. Men iaf, High Dive är återfuktande och är till för ett hår som behöver mer fukt än stadga. High Dive dämpar friss och ger glans. Vegansk.

4. O&M Frizzy Logic: Ett serum som skyddar håret mot fuktig luft och tämjer friss och flygigt hår. Jag använder Frizzy Logic i längderna främst, för även om det är ett icke-fett serum så för att få till frisyren jag vill ha så tuperar jag ju håret i rötterna och Frizzy Logic i rötterna motarbetar resultatet jag vill ha. Jag har också för mig att min frisör sagt att Frizzy Logic funkar som värmeskydd… men jag kan komma ihåg fel.

5. HH Simonsen Wet Brush: Jag borstar aldrig håret när det är blött, men när det torkat använder jag en Wet Brush från HH Simonsen. Jag brukade använda en Tangle Teezer men jag tycker att Wet Brush är snällare mot hårbotten och att den reder ut håret bättre, och jag borstar från topparna och uppåt.

6. Apoliva Heat Protection Spray: Om jag ska styla mitt hår med värme använder jag ett värmeskydd, min nuvarande favorit kommer från Apoliva och ska sprayas i fuktigt hår. Jag sprayar det i fuktigt och i torrt hår innan jag använder värmeverktyg. Heat Protection Spray har en lätt doft som inte stannar kvar i håret, känns inte klibbig och har en bra mist som inte blöter håret utan bara täcker det med ett lager värmeskydd.

7. ghd Platinum White Styler: En plattång är en plattång är en plattång… typ. ghd har bäst plattänger enligt mig, jag har tidigare provat andra tänger och jag tycker ghd är bäst. Denna har ett snurrande fäste för sladden så man behöver inte bry sig om det, tycker också att, med rätt värmeskydd, så sliter denna plattång mindre på håret än t ex min gamla GA.MA…

8. Björn Axén Volumaster: Denna tång fick jag av en vän, det kan tänkas att en nyare våffeltång är bättre – men jag använder den inte så ofta (än) att jag vill investera i en annan. Volumaster gör jobbet. Jag saknar något som talar om när den är varm dock.

9. ghd Narrow Dressing Brush: Jag lyckas inte tupera mitt hår med en vanlig kam som andra gör, men med denna så lyckas jag. Den är lätt i handen och skapar perfekt tupering, jag tuperar oftast bara i rötterna för att få lite fyllighet i håret.

10. O&M Original Queenie Firm Hold Hairspray: För att låsa allt mitt jobb på plats så använder jag hårspray, och min favorit just nu kommer från O&M och är lätt men ger ändå stadga. Håret känns inte strävt (mer än vad det gör från tuperingen då) och det blir ingen hjälm heller, där håret inte rör på sig alls.

0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer