Isotretinoin runda 2: Månad 1

Isotretinoin runda 2: Månad 1

av Jenny Elisabeth
14 views
Jag har nu tagit Isotretinoin i en månad, har redan sett resultat och har inte haft någon aktiv finne på 2 veckor. Jag tampas mest med biverkningar och att komma ihåg att Iso ska tas med mat. Här nedan har jag listat de biverkningar jag upplever och hur huden känns osv.

Isotretinoin runda 2: Månad 1Vecka 3

Isotretinoin runda 2: Månad 1

Jag började på 40mg den 20/4, höjde till 60mg efter ett par dagar. Första veckan var inte så farlig, det blev värre sen. Men det är inget som man inte klarar av med hjälp av återfuktande produkter, jag har fått en hel del eksem och har fått Canoderm utskrivet av hudläkaren. Ska också till vårdcentralen idag för jag tror det krävs något starkare med kortison för att få bukt med eksemen jag har på foten.

Har en telefontid med dr Tina på måndag och då får jag veta hur proverna såg ut, jag hoppas dom ser bra ut. Jag har en blodsockermätare hemma nu och sockret ligger bra. Min hud, på kropp och i ansikte, är inte alls särskilt torr än men jag tänker hela tiden “rather prevent than treat” så jag smörjer in dagligen. Jag saknar att använda aktiva hudvårdsprodukter, men om jag kan fullfölja en Iso behandling och slippa akne… det vore underbart. Så jag försöker peppa mig med det men undrar hur sommaren blir, jag brukar hålla mig i skuggan men lite färg får man ju oftast… i alla fall, här kommer biverkningslistan!

Biverkningar vecka 1:
Pirrar i läpparna
Illamående
Huvudvärk

Biverkningar vecka 2:
Utbrott av finnar
Läpparna flagnade
Sår i mungiporna
Torra ögon
Dimsyn
Eksem

Biverkningar vecka 3:
Lite torr hud i ansiktet
Såren i mungiporna är värre

Biverkningar vecka 4:
Torr näsa, inget näsblod (än)

Skulle du ha tagit Iso om du behövt det trots alla biverkningar?
0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer