Marc Jacobs Dew Drops Highlighter

Marc Jacobs Dew Drops Highlighter

av Jenny Elisabeth
10 views
Marc Jacobs Dew Drops Highlighter

Jag fick hem en ny highlighter i början av veckan, och eftersom jag verkligen ville sätta den på prov är det den enda highlightern jag använt nu i ett par dagar, jag vet inte om du håller med men man behöver inte så mycket tid till att avgöra om en highlighter är bra eller inte, som t ex om man ska testa en foundation eller en hudvårdsprodukt, typ ansiktsmask.

Marc Jacobs Dew Drops Gel Highlighter kommer i en glasflaska om 24ml (0.80 fl. oz.), korken har det där väldigt satisfying klicket när man stänger det. Som med alla Marc Jacobs produkter jag provat känns denna förpackning väldigt lyxig.

Dew Drops är formulerad för att ge en omedelbar lyster, med en universell gyllene persiko nyans som ger alla hudtoner en varm och somrig lyster. En egenskap denna highlighter har är att den är mer en gel än en liquid highlighter, den rinner inte runt på handen i väntan på applikation utan stannar kvar där du pumpat ut den.

Marc Jacobs Dew Drops Highlighter
Marc Jacobs Dew Drops Highlighter

Under korken gömmer sig en pump i silver, en pump där du faktiskt kan kontrollera hur mycket produkt du pumpar ut. Annars brukar det vara enkelt att få för mycket produkt och därför slösa på produkt, men här kan du som sagt kontrollera genom att trycka lite lättare på pumpen får du en mindre mängd produkt.

Dew Drops består av 5 olika sorters kokosnöt och doftar även kokosnöt, det är inte min favoritdoft… men den är inte påtaglig som tur är. Även provitamin B5 finns i INCI. Ett annat claim är att Dew Drops återfuktar huden och ger en strålande finish, jag kan hålla med om finishen men har inte märkt av någon återfuktning.

Inspired by Marc Jacobs’s love of coconut water and a radiant complexion, this product features five forms of coconut to hydrate and nourish:
– Coconut alkanes: Help with longer wear
– Coconut milk: Deeply hydrates
– Coconut water: Provides refreshing electrolytes
– Coconut polysaccharides: Help condition
– Coconut fragrance: Lightly scented

Marc Jacobs Dew Drops Highlighter

Marc Jacobs Dew Drops – Dew You?

Marc Jacobs Dew Drops Highlighter
Marc Jacobs Dew Drops Highlighter
Marc Jacobs Dew Drops Highlighter

På de tre bilderna ovan har jag applicerat Dew Drops på det sättet jag fördrar, på bar hud. Jag tycker det blir riktigt fint, men det är lätt att överdosera så även ett litet tryck på pumpen kan ge för mycket produkt om man bara ska ha highlighter till kindbenen. Det slutade med att jag applicerade highlighter på näsan, på brynbenet och amorbågen också.

Jag har främst testat Dew Drops på bar hud (men även på foundation obvs) för det är det jag rockar just nu och jag ville ha en highlighter som funkar för det. Jag har provat att applicera den ovanpå foundation eller att blanda den i en foundation för mer lyster, båda sätten funkar bra men av de två sätten föredrar jag att applicera den ovanpå en foundation även om man får mycket fin lyster av att blanda den i en foundation.

När jag applicerat den ovanpå foundation och ev puder har jag använt en fuktad beautyblender för med fingrarna så blev resultatet ganska skirt konstigt nog, men fingrarna funkar bra som applikationsmetod om man applicerar highlightern på bar hud. Den här gelformulan torkar fort och behöver jobbas in rätt snabbt, när den torkat så sitter den på plats hela dagen, något en puderhighlighter inte kan göra på min hud.

INCI: AQUA/WATER/EAU, MICA, PENTAERYTHRITYL TETRAETHYLHEXANOATE, GLYCERIN, TROMETHAMINE, CARBOMER, LECITHIN, PARFUM/FRAGRANCE, PHENOXYETHANOL, POLYSORBATE 20, DIMETHICONE, CAPRYLYL GLYCOL, HYDROGENATED POLYISOBUTENE, POLYGLYCERYL-3 DIISOSTEARATE, POTASSIUM SORBATE, DIMETHICONOL, SIMETHICONE, HEXYLENE GLYCOL, TOCOPHERYL ACETATE, LINALOOL, DISODIUM EDTA, TOCOPHEROL, MAGNESIUM ASCORBYL PHOSPHATE, POLYMETHYL METHACRYLATE, ETHYLHEXYL PALMITATE, DIISOSTEARYL MALATE, BUTYLENE GLYCOL, COCOS NUCIFERA (COCONUT) WATER, COUMARIN, CALCIUM SODIUM BOROSILICATE, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, CALCIUM ALUMINUM BOROSILICATE, PANTHENOL, WITHANIA SOMNIFERA ROOT EXTRACT, SILICA, ISOSTEARYL ALCOHOL, MALIC ACID, PALMITIC ACID, TIN OXIDE, TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), IRON OXIDES (CI 77491, CI 77492, CI 77499).

  • 7.8/10
    Applicering - 7.8/10
  • 6/10
    Hållbarhet - 6/10
  • 7.6/10
    Resultat - 7.6/10
7.1/10

Marc Jacobs Dew Drops

Marc Jacobs Dew Drops Gel Highlighter är cruelty-free och vegansk, finns att köpa på Sephora och kostar 410 SEK.

2 kommentarer
0

Du kanske tycker om

2 kommentarer

Ice Cream wsps Clara (@IceCreamClaraBg) 9 juni 2018 - 12:45

I loved your review, this looks and sounds so luxurious! I’ve never really tried many high end products before but it looks gorgeous on you, so dewy 😀 sorry my comment is in English! xx

elizabeth ♡ ”Ice Cream” whispers Clara
(I would love to follow each other on bloglovin if you like :D)

svara
Jenny 9 juni 2018 - 13:50

How crazy that you found my blog, but I love it that you read the post! The highlighter is very nice ? I’ll check your blog out on Bloglovin’!

svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer