Jenny testar: Lumene CC Cream

Jenny testar: Lumene CC Cream

av Jenny Elisabeth
31 views

INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR FÖR KICKS

Lumene CC Cream, 179 SEK

Lumene CC Cream är en 6-in-1 produkt med den senaste teknologin och är lätt på huden och har medel täckning. Appliceras jämnt och följsamt på huden och eftersom det är en CC kräm = Colour Correcting kräm täcker och jämnar den ut en ojämn hudton och döljer hudens rodnad. Den har egenskaper av foundation, concealer, primer och är lystergivande, hållbar och har SPF 20. Resultatet ska vara en halvmatt och felfri hud.

Lumene CC Cream är tunn men samtidigt täckande, den innehåller silikon som ska ”reducera stora porer” och det är primer-effekten som det talas om. Ska även funka som concealer med hjälp av titandioxid och krämens pigmentmängd som tillsammans ger en bra täckningsgrad. Med hjälp av ljuspigment och fröolja från lingon får huden lyster.

Jenny testar: Lumene CC Cream

Det finns 6 olika nyanser, jag har den ljusaste som är Ultra Light. Det finns också Fair, Light, Medium, Tan och Golden. Jag är inte as pale as they come, men när jag swatchade nyanserna så såg Ultra Light ut att vara närmast min hudton.

Bar hud
Med Lumene CC Cream

Jag har testat att applicera krämen med borste och Beautyblender. Jag föredrar i regel att applicera med en fuktig svamp och det stämde nu också. Resultatet med borsten (Sigma F80) var okej, men inte så bra som med svampen. Jag upplevde att den sjönk in snabbt och kändes len och klibbfri på huden.

Täckningen ska vara medel, och det kan jag väl hålla med om. Finishen är naturlig och ger lyster, jag har torra partier vid mungiporna pga Iso-behandling och det blir inte så snyggt vid slutet av dagen när det fått marinera om vi säger så. På dom partierna krackelerar det, i övrigt är min hud lite torr (också pga Iso) men det ser ändå jämnt och fint ut på övriga områden i ansiktet.

Jenny testar: Lumene CC Cream

Lumene CC Cream höll i ungefär 7 – 8 timmar innan den började brytas ner. Huden kändes len fortfarande men det började sakta men säkert försvinna på vissa ställen, vid näsvingarna t ex. Den håller riktigt bra för att vara utan en annan primer (den ska ju ha primer-effekt). Jag har inte testat att pudra medan jag testat den för att jag vill se hur den klarar sig på egen hand, men kommer nog göra det framöver.

Lumene är ett cruelty-free märke, och CC Cream är vegansk! Finns t ex hos KICKS och kostar 179 SEK för 30ml.

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer