4 SPF Favoriter

4 SPF Favoriter

av Jenny Elisabeth
8 views
4 SPF Favoriter

INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

4 SPF favoriter kommer här! Till kropp, ansikte, ögon och läppar. Det som saknas är något till håret, det finns specifika SPF produkter till håret men jag har strykt resterna av EVY Sunscreen Mousse i håret. Fråga inte mig om det fungerar eller ej.

4 SPF Favoriter

Varför är SPF viktigt? Och varför bör man använda det året om? Jo, det är inte svårare än så att man behöver skydda huden mot UV strålarna som kommer från solen (UVA & UVB). En solskyddsprodukt med skydd för UVA och UVB är det mest effektiva för att skydda huden mot förtidigt åldrande samt sjukdomar som hudcancer.

UV strålarna som kommer från solen innehåller UVA och UVB, UVA finns året om (därför bör man skydda huden med SPF året om, UVA är mest länkad till att huden åldras i förtid) medan UVB är det som orsakar den solbrända huden på sommarhalvåret.

Jag har blivit mer noga med SPF det senaste året (jag vet, något sent påtänkt kanske), och det är viktigt att man har ett solskydd som skyddar mot UVA och UVB. Det får gärna vara snällt mot plånboken också eftersom många ska åter appliceras efter ett par timmar beroende på vilken solskyddsprodukt du har.

Kropp: EVY Sunscreen Mousse SPF30, 159 SEK

EVY Sunscreen Mousse är ett kemiskt solskydd om jag förstår saken rätt, ett kemiskt solskydd kan penetrera de övre hudlagren och det är precis det EVY gör. EVY fördelas i hela det övre hudlagret och försvinner inte vid svett, bad eller handdukstorkning, man har ett effektivt skydd i upp till 6 timmar. Med SPF30 släpps 1/30 del av UV-strålningen och ca 97% blockeras.

EVY använder jag både på kropp och i ansikte (men inte runt ögonen), moussen blir krämig och lätt att applicera när du gnider den i händerna, lämnar ingen vit hinna och inte heller något klibb!

Ansikte: Paula’s Choice CALM Redness Relief SPF30, 379 SEK

CALM Redness Relief är en dagkräm med SPF, det är en mineralbaserad SPF om jag minns rätt och krämen är berikad med antioxidanter. Krämen är en del av CALM-sortimentet, en linje hos PC där produkterna lugnar och lindrar rodnad i huden. Den är bra för en torrhy (som jag har just nu pga Iso-behandling) och återfuktar samtidigt som den skyddar mot UV-strålning.

Denna dagkräm lämnar en vit hinna på huden som försvinner med lite masserande.

Ögon: Medik8 Hydr8 Eye 360 SPF30

Medik8 Hydr8 Eye 360 verkar inte finnas i sortimentet längre, men en likvärdig produkt är Advanced Day Total Protect SPF30 (som jag inte har testat, men tipsar om den ändå). Hydr8 Eye 360 har SPF30 och är en ögonkräm som funkar återfuktande och anti-age, den innehåller C-vitamin, koffein och hyaluronsyra. Den skyddar inte bara från UV-strålning utan även från infrarött ljus och föroreningar.

Den känns skön och även om jag har solglasögon på mig så känns det betryggande att även använda denna som skydd.

Läppar: ACO Sun Soft Lips SPF25, 79 SEK

För läpparna sökte jag efter något återfuktande och skyddande, och det blev ACO Sun Soft Lips som är ett solskyddande läppglans med en varmt rosa nyans. Läppglanset har SPF25 och är extra vattenresistent. Läppglanset är som de flesta läppglans, lite klibbigt. Men det är fint på, oparfymerat och mina läppar känns återfuktade.

Med vilka produkter skyddar du dig mot solen?

0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer