Jenny testar: Kester Black

Jenny testar: Kester Black

av Jenny Elisabeth
13 views
Jag och en vän brukar byta lite produkter, och jag har fått 3st lack från Kester Black. Kester Black säger sig vara Australiens mest etiska märke, med nagellack som är snälla för dig och miljön.

Kester Black is a 10-free nail polish made in Australia. ’10-free’ means that this nail polish does not not contain formaldehyde, toluene, DBP, camphor, formaldehyde resin, xylene, parabens, fragrances, phthalates and animal derived or tested ingredients. Kester Black nail polishes are also vegan, cruelty free and breathable (water-permeable). Seriously THE best natural nail polish on the market!” — So Nailicious Boutique

Jenny testar: Kester Black

Kester Black – Conquer Blonde

Conquer Blonde är en silvrig blågrå nyans med krämfinish, som var lite skirt och fläckigt på första lagret, formulan skiljde sig på alla tre lack och även om Conquer Blonde var snyggt så var det inte snyggast (se nedan). Med två lager, för jag lackar alltid två lager med alla lack när jag testar dem, så jämnades ytan ut och det blev det du ser på bilden.

Kester Black – Hydrate & Conquer

Även Hydrate & Conquer är ett burgundy lack med krämfinish, det torkar ner väldigt glossigt men jag har topplack på ändå för att jämna ut. Detta lack hade bäst formula tycker jag då det nästan var opakt efter ett lager, det behövde jämnas ut liiite så därför körde jag två lager + topplack.

Jenny testar: Kester Black

Kester Black – Know Knott

Know Knott är en favorit till färgen, men hade den svåraste formulan. Det var väldigt streaky och hade nog behövt tre lager. Know Knott är beige med en hint av orange i mina ögon, den torkar ner till en semi glossig finish. Färgen skar sig nästan med min hudton, men jag gillar att det nästan skär sig.


Jag har testat alla tre lacken med Kur by Londontown Nail Hardener & Base Coat som baslack och Kur by Londontown Protective Top Coat som topplack. Know Knott höll sämst, med 3 dagar innan det chippade på ett par naglar, på andra plats kommer Conquer Blonde med 4 dagar och på första plats Hydrate & Conquer som höll i hela 6 dagar!

Lacken verkar endast finnas i butik på NK i Stockholm här i Sverige, men går också att köpa via deras egna hemsida.

Har du testat Kester Black?

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer