Isotretinoin runda 2: Såhär mår jag nu

Isotretinoin runda 2: Såhär mår jag nu

av Jenny Elisabeth
17 views

Isotretinoin runda 2: Såhär mår jag nu

Att det skulle bli tufft att ta Isotretinoin var jag beredd på, torr hy, muskel- och ledvärk, huvudvärk, torra ögon, torr näsa – bring it on! Men jag var faktiskt inte lika beredd på att jag kunde börja må dåligt psykiskt. Det sa “pang!” och nu är jag där, kämpar för att stå ut till den 9/7 när jag har en tid hos hudläkaren.

Förra veckan var jag och tog blodprov också, det är bra att dom håller koll på levervärden och leverfetter, förra gången var båda värdena förhöjda men nu är enbart leverfetterna (kolesterol) förhöjda, jag fick råd av läkaren som ringde att inte ha smör på mackan t ex. Tyvärr ringde hon och väckte mig så jag minns inte dom andra tipsen, men kontentan är väl att undvika fett.

Isotretinoin runda 2: Såhär mår jag nu

Isotretinoin runda 2: Såhär mår jag nu

Fotona är tagna förra veckan, när jag var inne på vecka 11 och nu är det vecka 12 alltså inne på månad 3. Jag kan nog leva med att må dåligt, för sommaren kommer inte innebära att jag sitter ensam hemma hela tiden utan jag kommer vara hos mamma och pappa. Jag är mer orolig för att de förhöjda leverfetterna kommer göra att jag inte kan fortsätta… okej, jag är orolig för att jag kommer börja må ännu sämre och därför inte kan fortsätta också.

Det känns ju som att min kropp, och nu hjärna, inte vill vara med och leka. Men jag tänker kämpa på till den 9/7 i alla fall!
0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer