Jenny testar: Glossier Invisible Shield SPF30

Jenny testar: Glossier Invisible Shield SPF30

av Jenny Elisabeth
9 views
Jenny testar: Glossier Invisible Shield SPF30

Jag har testat Glossier Invisible Shield som ska vara raka motsatsen till vad en SPF produkt oftast är, klibbig, lämnar en vit hinna, funkar inte med smink… listan kan göras lång. Men hur är Invisible Shield som SPF då?

Glossier Invisible Shield, 240 SEK

Glossier Invisible Shield har SPF30 och skydd mot UVA och UVB strålar, men är inte tänkt att användas om man ska bada eller svettas mycket då den inte stannar kvar på huden då utan successivt försvinner. Glossier själva rekommenderar att man använder en vatten resistent SPF om man tror att man kommer svettas mycket eller ska bada. Samtidigt marknadsförs Invisible Shield som “sunscreen for people who hate wearing sunscreen“, den ska vara bekväm att använda och ska inte vara som din standard SPF.

Jenny testar: Glossier Invisible Shield SPF30

Direkt ur flaskan kommer då en lite vattnig gel som påminner om Milky Jelly Cleanser, fast lite mer rinnande.

Jenny testar: Glossier Invisible Shield SPF30

Här har jag smort in den lite i huden, den känns bra på huden, är transparent och inte det minsta lik en standard SPF.

Jenny testar: Glossier Invisible Shield SPF30

På denna bild har Invisible Shield absorberats helt och som ni ser lämnar den ingen vit hinna, i vissa lägen tycker jag det ser ut som om finishen blir lite dewy (vilket inte syns här alls, suck) men vet inte om det är tanken då den ser matt ut i andra lägen.

På huden varken syns eller känns den, det jag märker är att den känns återfuktande. Den sjunker in på ett par sekunder och funkar bra under smink; jag har gjort min rutin och avslutat med dagkräm och sen denna SPF, när jag sen ska sminka mig har jag tagit lite primer och sen foundation – precis som vanligt. Och det har fungerat bra, inget kakigt resultat eller separation eller pilling.

Bland ingredienserna i Invisible Shield finns ingen alkohol eller oljiga ingredienser, det finns antioxidanter från E-vitamin, P-vitamin, broccoli och extrakt från aloe blad, doften kommer från essentiella oljor från apelsin. Jag störs inte av doften, i 9 fall av 10 gör jag inte det men då och då kommer det en produkt med för mycket parfym, men detta är inte en av de produkterna.

Jag tycker det är en helt okej SPF för 240 SEK, med det sagt tar den inte plats #1 för där sitter EVY Sunscreen Mousse stadigt som funkar i detta varma, svettiga, väder.

 • 7.1/10
  Applicering - 7.1/10
 • 4.9/10
  Hållbarhet - 4.9/10
 • 7.5/10
  Pris - 7.5/10
 • 2.5/10
  Mängd - 2.5/10
5.5/10

Glossier Invisible Shield SPF30

Glossier Invisible Shield SPF30 kostar 240 SEK och är cruelty-free och vegansk.
Finns att köpa på glossier.com som skickar till Sverige!

0 kommentarer
0

Du kanske tycker om

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer