Isotretinoin

Färdigbehandlad med Isotretinoin!

av Jenny Elisabeth
18 views
Jag är helt färdigbehandlad med Isotretinoin nu! Just nu är jag på semester hos mamma och pappa, men tänkte uppdatera dig lite om hur det gick med de näst sista blodproven och återbesöket hos hudläkaren.

Färdigbehandlad med Isotretinoin!

I måndags, 9/7, var jag hos hudläkaren för mitt sista återbesök och dr Tina tyckte att jag såg fin ut i huden och hon sa också att jag fått en jämn hudton på köpet och där tror jag att mitt användande av C-vitamin serum hjälpt till lite. I alla fall, jag skulle ha tagit nya prover innan besöket men fick aldrig några remisser så jag fick ta proverna efter besöket.

Tanken var att fortsätta med Isotretinoin om proverna såg bra ut, de förra proverna visade på att triglycerider (leverfetter/kolsterol) var förhöjda medan levervärdena såg bra ut. Dr Tina skulle ringa på fredagen och berätta hur det såg ut, och de proverna visade på att både levervärden och leverfetter var lite förhöjda, jag bestämde mig för att sluta med Isotretinoin då dr Tina sa att jag fått min dos trots pausen jag hade pga blodsockret.

Färdigbehandlad med Isotretinoin!

Augusti 2017 såg min hy ut såhär, jag började med Isotretinoin första gången i september, fick pausa mellan december och april. Totalt har jag tagit Isotretinoin i 8 månader.

Färdigbehandlad med Isotretinoin!

Den här bilden är tagen i juli 2018, jag är sminkad men har ingen foundation eller concealer på mig. Jag är väldigt nöjd med resultatet och hoppas det håller i sig, men om det inte gör det sa dr Tina att det fanns alternativ. Jag vill inte ta Iso en gång till, men är öppen för Tretinoin eller liknande om det kommer tillbaka, men helst vill jag använda mer medicinsk hudvård.

Har du haft problem med akne? Vad gjorde du åt det?
2 kommentarer
0

Du kanske tycker om

2 kommentarer

Josefin 30 juli 2018 - 09:33

Hej,
Vilka fina resultat du har fått av isotretinoin! Jag funderar på att börja och har ungefär samma hy som du har när du började. Jag är lite rädd för biverkningarna då jag redan är lite ljuskänslig och stel i leder. Märkte du av sådana biverkningar? Och hur länge varade dina utbrott – blev dessa värre än hur hyn var när du började med tabletterna?
Josefin

svara
Jenny 11 augusti 2018 - 11:08

Tack! Jag är väldigt nöjd med mitt resultat och hoppas det håller i sig. Jo, jag blev stel i lederna, ryggen var ett problem. Men det gick över när jag slutade med medicinen. Jag hade ett utbrott runt vecka 2, och det höll i sig i kanske 2 veckor, sen började det att mattas av. Det blev inte värre än hur huden såg ut innan jag började som tur var. Lycka till om du väljer att börja med Iso!

svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder kakor för att bjuda dig på den bästa upplevelsen här på bloggen. Antar att du vill ha en kaka? Men vill du inte ha en kaka kan du skippa den. OK Läs mer